ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 12.11.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 12.11.2023.

 1. Danas je 32. nedjelja "kroz godinu". U ovom tjednu u utorak je spomen Sv. Nikole Tavelića, mučenika u Jeruzalemu 1391. On je prvi Hrvat službeno proglašen svetim, 1970. godine u Rimu. Sljedeća nedjelja je 33. "kroz godinu". Ostaju nam još samo 2 nedjelje do kraja crkvene godine.
 1. KRIŽ SHKM ostaje u našoj župnoj crkvi ovaj tjedan kao podsjetnik i poticaj na molitvu za uspjeh toga važnoga događaja na naše mlade, biskupiju i narod.
 1. SV. CECILIJA - zaštitnica crkvenih pjevača i glazbenika, slavi se 22.11. pa će se na večernjoj misi okupiti zborovi našega dekanata i održati mali koncert.
 1. ŽUPNA KATEHEZA za KRIZMANIKE je redovito SRIJEDOM u 16,00 sati, a za PRVOPRIČESTNIKE redovito PETKOM u 16,30 sati.
 1. NAKON ODLASKA biskupa Zdenka u Split na novu službu, senjski župnik mons. dr. Richard Pavlić izabran je za DIJECEZANSKOG UPRAVITELJA naše biskupije. Dok nam Providnost i papa Franjo ne pošalju novog ordinarija molimo zajedno za budućeg pastira kakav nam treba.
 1. PRILOGE za darivanje djece na blagdan Sv. Nikole vjernici mogu uplatiti i preko uplatnice – obavijest o toj akciji nalazi se na stolu za tiskovine.
 1.  KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo samo nekoliko važnih tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

☻ Glavni urednik komentira značenje jedne Stepinčeve knjige za danas…;
☻ Zašto su roditelji na Zapadu jako zabrinuti zbog djece na društv. mrežama;
☻ Novi subotički biskup, Mađar, o važnosti hrvatskoga jezika u liturgiji…;
☻ Prof. pedagogije odkriva zašto je važan vjerski odgoj predškolske djece…;
☻ Zašto ljevičari nigdje u svijetu ne pomažu žene u - majčinstvu…; itd.

Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 1.  Naš ŽUPNI LISTIĆ na 4 stranice, namijenjen i župama Sinac i Švica, uz razmišljanje o evanđelju i razpored sv. misa ima posebnu Božju poruku za svaki dan te uvijek nove poučne priloge i obavijesti. Uzmite i čitajte, a ponesite i drugima…!
 1.  "Akcija" za KIP SV. ANTE napreduje veoma dobro. Svim darovateljima od srca zahvaljujemo za svaki prilog također za potrebe crkve.
  Svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov naših dobročinitelja.
 1. DVIJE važne NOVOSTI: 1) SVAKE PRVE SUBOTE U MJESECU slavit ćemo svetu misu za blagoslov djece i mladih grada Otočca pa pozivamo njihove roditelje na zajedničku molitvu za svoju djecu, tj. za našu "budućnost"!
  2) NEDJELJOM U SAKRISTIJI POSLIJE MISE: upis misnih nakana i druge potrebe župljana, koje su se dosad obavljale nedjeljom poslije mise, sada će se vršiti u župnom uredu. Tako će svećenik i ministranti moći u miru skinuti misno ruho i zahvaliti za sv. misu, a u uredu će biti više vrjemena za sve…

 

Brojač posjete:
43859
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016