ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 19.11.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 19.11.2023.

 1. Danas je 33. nedjelja "kroz godinu". U ovom tjednu u utorak je Gospa od Zdravlja, u srijedu Sv. Cecilija, a u subotu Sv. Katarina Aleksandrijska. Sljedeća nedjelja je 34. "kroz god." – svetkovina Krista Kralja – posljednja nedjelja crkvene/liturgijske godine.
 1. KRIŽ SHKM koji 'obilazi' našu biskupiju, 'preselio se' jučer u Ogulinski dekanat. Pozvani smo i dalje na molitvu za uspjeh SHKM, toga važnoga događaja na naše mlade, našu biskupiju i cijeli naš narod.
 1. SV. CECILIJA - zaštitnica crkvenih pjevača i glazbenika, slavi se 22.11. pa će se na večernjoj misi okupiti zborovi našega dekanata i održati mali koncert.
 1. ŽUPNA KATEHEZA za KRIZMANIKE je redovito SRIJEDOM u 16,00 sati, a za PRVOPRIČESTNIKE redovito PETKOM u 16,30 sati.
 1. NAKON ODLASKA biskupa Zdenka u Split na novu službu, senjski župnik mons. dr. Richard Pavlić izabran je za DIJECEZANSKOG UPRAVITELJA naše biskupije. Dok nam Providnost i papa Franjo ne pošalju novog ordinarija molimo zajedno za budućeg pastira kakav nam treba.
 1. PRILOGE za darivanje djece na blagdan Sv. Nikole vjernici mogu uplatiti i preko uplatnice – obavijest o toj akciji nalazi se na stolu za tiskovine.
 1.  KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo samo nekoliko važnih tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

☻ Jeste li čuli za štafetu smrti? – potresno svjedočanstvo iz Vukovara…;
☻ U Engleskoj užas: unatoč želje roditelja da svoje neizlječivo bolestno dijete odnesu kući, sud donio odluku da ono mora umrijeti u hospiciju…;
☻ Nakon trovanja vodom, stručnjak upozorava na otrov u gaziranim pićima;
☻ Tko već više od 100 godina ne dopušta gradnju crkve na Plitvicama…;
☻ Zašto se nakon korone silno povećalo opijanje i pušenje mladih…; itd.

Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 1.  Naš ŽUPNI LISTIĆ na 4 stranice, namijenjen i župama Sinac i Švica, uz razmišljanje o evanđelju i razpored sv. misa ima posebnu Božju poruku za svaki dan te uvijek nove poučne priloge i obavijesti. Uzmite i čitajte, a ponesite i drugima…!
 1.  "Akcija" za KIP SV. ANTE napreduje veoma dobro. Svim darovateljima od srca zahvaljujemo za svaki prilog također za potrebe crkve.
  Svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov naših dobročinitelja.

 

Brojač posjete:
43045
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016