ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
NEDJELJA - Krist Kralj, 26.11.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 26.11.2023.

 1. Danas je 34. nedjelja "kroz godinu"– svetkovina Krista Kralja – posljednja nedjelja crkvene/liturgijske godine. U ovom tjednu u četvrtak je blagdan Sv. Andrije apostola, petak i subota su prvi u mjesecu, a sljedeća nedjelja PRVA u Došašću - početak nove crkvene godine.
 1. U DOŠAŠĆU ćemo radnim danom imati sv. mise ZORNICE. Više o tome oglasit ćemo sljedeće nedjelje.
 1. SHKM dobio je službenu internetsku stranicu na adresi https://shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr/ Na stranici se mogu pronaći informacije o prijavama volontera kao i o prijavama sudionika koje će biti otvorene od 4.1.2024. Na stranici se nalazi Priručnik s katehezama za pripremu mladih na Susret. Predstavljeni su i članovi organizacijskog odbora, a mladi mogu doznati i nešto novo o biskupiji domaćinu. Molimo za uspjeh SHKM - toga važnog događaja za naše mlade, našu biskupiju i cijeli naš narod.
 1. ŽUPNA KATEHEZA za KRIZMANIKE je redovito SRIJEDOM u 16,00 sati, a za PRVOPRIČESTNIKE redovito PETKOM u 16,30 sati.
 1. NAKON ODLASKA biskupa Zdenka u Split na novu službu, senjski župnik mons. dr. Richard Pavlić izabran je za DIJECEZANSKOG UPRAVITELJA naše biskupije. Dok nam Providnost i papa Franjo ne pošalju novog ordinarija molimo zajedno za budućeg pastira kakav nam treba.
 1. PRILOGE za darivanje djece na blagdan Sv. Nikole vjernici mogu uplatiti i preko uplatnice – obavijest o toj akciji nalazi se na stolu za tiskovine.
 1.  KATOLIČKI TISAK: Predplatnici su dobili Živo vrelo za prosinac, a svima preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo samo nekoliko važnih tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

☻ Što povezuje Vukovar i Bl. Stepinca te zašto ga Nuncij nije spomenuo…;
☻ Papa šokirao svijet izjavom da užas u Sv. zemlji nije rat nego terorizam…;
☻ Zabrinjavajuće: jedna struja Katoličke crkve u Njemačkoj ide prema raskolu;
☻ Tzv. konzervativni kardinal Müller o Sinodi govori 'bez dlake na jeziku'…;
☻ Struka upozorava na mnoštvo otrova u stvarima za njegu male djece…; itd. Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 1.  Naš ŽUPNI LISTIĆ na 4 stranice, namijenjen i župama Sinac i Švica, uz razmišljanje o evanđelju i razpored sv. misa ima posebnu Božju poruku za svaki dan te uvijek nove poučne priloge i obavijesti. Uzmite i čitajte, a ponesite i drugima…!
 1.  "Akcija" za KIP SV. ANTE napreduje veoma dobro. Svim darovateljima od srca zahvaljujemo za svaki prilog također za potrebe crkve.
  Svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov naših dobročinitelja.

 

Brojač posjete:
71302
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016