ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
NEDJELJA, 1. DOŠAŠĆA - 3.12.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 3.12.2023.

 1. Danas je 1. nedjelja Došašća – početak nove crkvene godine. U ovom tjednu u srijedu je Sv. Nikola biskup, koji dobroj djeci donosi darove, u četvrtak je Sv. Ambrozije, a u petak je svetkovina Bezgrješnog začeća BDM - misa na Poljicima. Sljedeća nedjelja je 2. u Došašću.
 1. U DOŠAŠĆU ćemo radnim danom imati sv. mise ZORNICE redovito u 6,00 sati ujutro. Prije mise bit će mogućnost za ispovijed, u misi je vrlo kratka propo-vijed (2-5 min), a poslije mise su agape uz kavu i čaj u pastoralnom centru. Mise večernjice bit će u Švici četvrtkom u 17,00 s., a u Sincu srijedom u 17,00 te zornica subotom u 6,30 sati.
 1. PROSLAVA SV. NIKOLE i podjela DAROVA je u srijedu 6.12. od 15,00 sati u Gradskom parku.
 1. SHKM dobio je službenu internetsku stranicu na adresi https://shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr/ Tu se mogu pronaći informacije o prijavama volontera i sudionika te Priručnik s katehezama za pripremu mladih. Molimo za uspjeh SHKM!Molimo za uspjeh SHKM - toga važnog događaja za naše mlade, našu biskupiju i cijeli naš narod.
 1. ŽUPNA KATEHEZA za KRIZMANIKE je redovito SRIJEDOM u 16,00 sati, a za PRVOPRIČESTNIKE redovito PETKOM u 16,30 sati. Oni će u sljedeću nedjelju na misi u 9,00 s. biti predstavljeni župnoj zajednici.
 1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo samo nekoliko važnih tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

☻ Izvrstan urednički komentar o prosvjedu hrvatskih poljoprivrednika…;
☻ Temeljit opis razlike između kršćanskog Došašća i svjetovnih 'Advenata'…;
☻ Doktorica pedagogije govori o odgoju i djeci koja nisu zrela za školu…;
☻ Koja je razlika između redovite i tzv. životne ispovijedi i kada je potrebna…;
☻ Zanimljivo otkriće kako lijekovi iz kanalizacije dospijevaju u pitku vodu…; itd. Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 1.  Naš ŽUPNI LISTIĆ, uz razmišljanje o evanđelju i Došašću te razpored sv. misa, ima posebnu Božju poruku za svaki dan te uvijek nove poučne priloge i obavijesti. Ovaj broj ima raspored predbožićnih ISPOVIJEDI te raspored BOŽIĆNIH MISNIH slavlja u sedam naših župa od Badnjaka do Sv. Ivana!
 1.  "Akcija" za KIP SV. ANTE napreduje veoma dobro. Svim darovateljima od srca zahvaljujemo za svaki prilog također za potrebe crkve.
  Svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov naših dobročinitelja.
 1. NAKON ODLASKA biskupa Zdenka u Split, senjski župnik mons. dr. Richard Pavlić izabran je za DIJECEZANSKOG UPRAVITELJA naše biskupije. Dok nam Providnost i papa Franjo ne pošalju novog ordinarija MOLIMO zajedno za našega budućeg pastira, tj. biskupa kakav nam treba.

 

Brojač posjete:
71337
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016