ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Sveti Nikola u Otočcu

Sv. Nikola darivao djecu u Otočkom dekanatu

Na blagdan Sv. Nikole, 6. prosinca, naša župa Presvetog Trojstva u Otočcu, u koordinaciji s vodstvom Turističke zajednice Grada, dala je dodatan sadržaj programu tradicionalne gradske manifestacije "Advent u Otočcu". U Gradskom je parku u 15,00 sati upriličen doček djeci toga najdražega svetca i podjela darova. Posebnim zalaganjem našega župnika don Gorana Antunovića, a u dogovoru sa svećenicima Otočkog dekanata, po prvi put je takvo slavlje priređeno za svu djecu od rođenja do osmog razreda osnovne škole koja žive ili se nalaze u Gackoj dolini. Budući da je njih trenutno oko 950 na području Sinca, Lešća, Prozora, Švice, Kompolja, Kutereva, Otočca te ostalih mjesta, Sveti Nikola je za cijeli dekanat pripremio gotovo tisuću darova pa su mu u 'transportu' pomogli "moto-mrazevi", članovi HMK Otočac - Team Silber, a samoga Svetca je do gradskog parka u svojoj kočiji dovezla obitelj Ivanišević iz Kompolja.

Program, koji je vodio župnik don Goran, glazbeno su obogatili Puhački orkestar DVD Otočac, Dječja vokalna skupina Folklornog društva Otočac "Čerišnjice", pod vodstvom Vere Dasović, te župni VIS "Trinitas". Trudom i marom otočkih vatrogasaca te župnih suradnica i suradnika za sve sudionike susreta pripremljena su pića za ugrijavanje na hladnoći vedrog i lijepog dana – topla čokolada, čaj i kuhano vino. Uz to, na okolnim štandovima bili su ponuđeni kroasani i mandarine, kao dar župnikovih prijatelja, a posjetitelji su mogli nabaviti također nove kalendare, sličice i krunice.

Golem doprinos organiziranju ove akcije dali su mnogi pojedinci, OPG-ovi, vlastnici tvrtki i različitih obrta te posebno Grad Otočac i Ličko-senjska županija, a u pripremi darova su, kao "volonteri Sv. Nikole", veoma marljivo sudjelovali i naši "osmaši", tj. kandidati za sakrament Potvrde sljedeće godine.

Na kraju programa župnik don Goran posebno je zahvalio Sv. Nikoli za dolazak i njegovu veliku darežljivost. Također je uime svih svećenika dekanata izrazio zahvalnost svima koji su na bilo koji način sudjelovali u toj lijepoj i vrijednoj akciji odnosno dali svoj doprinos njezinu uspjehu. Svima okupljenima, a posebno mladim roditeljima s djecom u naručju, zaželio je milošću plodno Došašće te Božji blagoslov po zagovoru Sv. Nikole. Sve je potaknuo neka se trude, po uzoru na Sv. Nikolu, svojom dobrotom, posebno brigom za potrebite i one najmanje, drugima vratiti osmijeh na lice. Kao što je Sv. Nikola došao u Gacku dolinu usrećiti svu djecu i uljepšati im Došašće, tako neka njegova dobrota sve potakne da budu činitelji i širitelji dobrih djela, u hodu prema radosti Božića, poručio je župnik.

 

 

Brojač posjete:
71211
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016