ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 10.12.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 10.12.2023.

 1. Danas je 2. nedjelja Došašća – 2. tjedan priprave za Božić. U ovom tjednu u srijedu je Sv. Lucija, zaštitnica slabovidnih, u četvrtak je Sv. Ivan od Križa, veliki mistik. Sljedeća nedjelja je 3. Došašća, posljednji adventski tjedan.
 1. U DOŠAŠĆU i dalje radnim danom imamo sv. mise ZORNICE redovito u 6,00 sati ujutro. Prije mise je mogućnost za ispovijed, u misi je vrlo kratka propo-vijed (2-5 min), a poslije mise su agape uz kavu i čaj u pastoralnom centru. Mise večernjice bit će u Švici četvrtkom u 17,00 s., a u Sincu srijedom u 17,00 te zornica subotom u 6,30 sati.
 1. PREDBOŽIĆNE ISPOVIJEDI u župama našega dekanata počinju u utorak – kompletan raspored je u listiću – u našoj župi pokorničko bogoslužje i ispovijed je u petak 15.12. od 17,00 sati.
 1. TJEDNE ŽUPNE KATEHEZE za prvopričestnike i krizmanike u ovom se tjednu NEĆE održati zbog predbožićne ispovijedi. Stoga se krizmanici pozivaju da dođu na sakrament pomirenja u PETAK u 17,00 sati.
 1. SHKM dobio je službenu internetsku stranicu na adresi https://shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr/ Tu se mogu pronaći informacije o prijavama volontera i sudionika te Priručnik s katehezama za pripremu mladih. Molimo za uspjeh SHKM!Molimo za uspjeh SHKM - toga važnog događaja za naše mlade, našu biskupiju i cijeli naš narod.
 1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo samo nekoliko važnih tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

Zabrinjavajuće: u Europi sve manje mjesta za kršćane u javnosti…;
Papa Franjo neočekivanom porukom šokirao konferenciju o klimi…;
☻ U Južnoafričkoj Republici rečeno da u "hrvatski duh" spada i nogomet…;
☻ Ante Pavelić upozorava u kakve sve zablude čovjek može lako upasti…;
☻ Hoće li za spas hrvatskog sela biti potrebno suprotstaviti se E.Uniji…; itd. Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 1.  Naš ŽUPNI LISTIĆ, uz razmišljanje o evanđelju i Došašću te razpored sv. misa, ima posebnu Božju poruku za svaki dan te uvijek nove poučne priloge i obavijesti. I ovaj broj ima raspored predbožićnih ISPOVIJEDI te raspored BOŽIĆNIH MISNIH slavlja u sedam naših župa od Badnjaka do Sv. Ivana!
 1.  "Akcija" za KIP SV. ANTE napreduje veoma dobro. Svim darovateljima od srca zahvaljujemo za svaki prilog također za potrebe crkve.
  Svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov naših dobročinitelja.
 1. NAKON ODLASKA BISKUPA Zdenka u Split, senjski župnik mons. dr. Richard Pavlić izabran je za DIJECEZANSKOG UPRAVITELJA naše biskupije. Dok nam Providnost i papa Franjo ne pošalju novog ordinarija MOLIMO zajedno za našega budućeg pastira, tj. biskupa kakav nam treba.

 

Brojač posjete:
71134
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016