ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 17.12.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 17.12.2023.

 1. Danas je 3. nedjelja Došašća - Nedjelja Caritasa - posljednji tjedan priprave za Božić. U ovom tjednu u utorak je 3. godišnjica smrti našega 1. biskupa Bogovića. Sljedeća nedjelja je 4. Došašća, ujedno Badnji dan.
 1. DO NEDJELJE i dalje radnim danom imamo sv. mise ZORNICE redovito u 6,00 sati ujutro. Prije mise je mogućnost za ispovijed, u misi je vrlo kratka propovijed (2-5 min), a poslije mise su agape uz kavu i čaj u pastoralnom centru. Misa večernjica je u Švici u četvrtak u 17,00 s., a u Sincu u srijedu u 17,00 te zornica u subotu u 6,30 sati.
 1. POHOD BOLESTNIH I NEMOĆNIH je u četvrtak, 21.12. od 9,00 sati. Prijave župniku su od ponedjeljka do srijede, tj. od 18. do 20. prosinca.
 1. TJEDNE ŽUPNE KATEHEZE za prvopričestnike i krizmanike i dalje su po redovitom razporedu.
 1. SLJEDEĆA NEDJELJA je Badnjak pa ostaje samo jutarnja misa u 9,00 s., a u 19,00 s. je "mala polnoćka" - 20 minuta prije te mise dječji zbor Anđeli će za uvod pjevati božićne pjesme, a poslije male polnoćke bit će pored crkve uprizorenje "živih jaslica". Glavna polnoćka je u 23,00 s., a polnoćke u Sincu i Švici su u 22,00 s. Cijeli raspored svih BOŽIĆNIH MISNIH slavlja u sedam naših župa od Badnjaka do Isusova Krštenja je u župnom listiću!
 1. SHKM dobio je službenu internetsku stranicu na adresi https://shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr/ Tu se mogu pronaći informacije o prijavama volontera i sudionika te Priručnik s katehezama za pripremu mladih. Molimo za uspjeh SHKM!Molimo za uspjeh SHKM - toga važnog događaja za naše mlade, našu biskupiju i cijeli naš narod.
 1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo redoviti katolički tjednik Glas Koncila - evo samo nekoliko važnih tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

☻ Mediji bruje o korupciji - ali što je istina… pita se glavni komentar…;
☻ Zašto u 30 g. još nije uređeno groblje hrv. vojnika poginulih u 2. svj. ratu…;
☻ Tko je hrvatskim učenicima u učbenik podmetnuo laži o Bl. A. Stepincu…;
☻ Ante Pavelić u kratkoj meditaciji opisuje što je to prava raskoš…;
☻ Zašto nas darivanje usrećuje, a šoping izpražnjava novčanik i dušu …; itd. Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 1. "Akcija" za KIP SV. ANTE napreduje veoma dobro. Svim darovateljima od srca zahvaljujemo za svaki prilog također za potrebe crkve.
  Svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov naših dobročinitelja.
 1. ISPOVIJED za one koji nisu stigli prije bit će u petak od 17,00 do 18,00 s.
 1. NAKON ODLASKA BISKUPA Zdenka u Split, senjski župnik mons. dr. Richard Pavlić izabran je za DIJECEZANSKOG UPRAVITELJA naše biskupije. Dok nam Providnost i papa Franjo ne pošalju novog ordinarija MOLIMO zajedno za našega budućeg pastira, tj. biskupa kakav nam treba.

 

Brojač posjete:
71331
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016