ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
NEDJELJA, 4. DOŠAŠĆA - 24.12.2023. - BOŽIĆ

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 24.12.2023.

 

 1. Danas je 4. nedjelja Došašća - ujedno Badnji dan. Iznimno, danas nema mise u 11,00 s. U 19,00 s. je "mala polnoćka" - 20 minuta prije te mise dječji zbor Anđeli će za uvod pjevati božićne pjesme, a poslije male polnoćke bit će pored crkve uprizorenje "živih jaslica". Glavna polnoćka je u 23,00 s., a polnoćke u Sincu i Švici su u 22,00 s.
  U utorak je Sv. Stjepan - župna svetkovina je u Kompolju, a kod nas je misa u 11,00 s. U srijedu je Sv. Ivan Apostol, mise su opet navečer, pa i klanjanje četvrtkom. Cijeli raspored svih BOŽIĆNIH MISNIH slavlja u šest naših župa sve do Isusova Krštenja je u župnom listiću.
  Sljedeća nedjelja je blagdan Sv. Obitelji.

 

 1. TJEDNE ŽUPNE KATEHEZE za prvopričestnike i krizmanike do kraja siječnja "imaju praznike".

 

 1. NAŠ GODIŠNJAK "VRILO" izišao je iz tiska pa ga svima preporučujemo – to je godišnji pregled najvažnijih događaja u našoj župi, ali i važan dokument za pisanje povijesti o nama. Možete ga nabaviti po popularnoj cijeni - 5 eura!

 

 1. BLAGOSLOV OBITELJI i domova u Otočcu počet će 2. siječnja. Prije toga blagoslov će biti u manjim župama po sljedećem rasporedu: 26.12.: Dabar i Ramljani; 27.12.: Čanak i Sinac (dio); 28.12.: Sinac (ostatak) i Vrhovine; 29. i 30.12.: Švica i Crno Jezero!

 

 1. SHKM dobio je službenu internetsku stranicu na adresi https://shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr/ Tu se mogu pronaći informacije o prijavama volontera i sudionika te Priručnik s katehezama za pripremu mladih. Molimo za uspjeh SHKM!Molimo za uspjeh SHKM - toga važnog događaja za naše mlade, našu biskupiju i cijeli naš narod.

 

 1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo božićni dvobroj katoličkog tjednika Glas Koncila - u ovom broju je i mjesečni prilog PRILIKA - cijeli broj je posvećen Božiću; evo samo nekoliko važnih tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

Božićna poruka predsjednika HBK i poruke ostalih 15 hrvatskih biskupa…;
☻ Podsjetnik na događaj prije 800 god.: Sv. Franjo postavio prve Jaslice…;
☻ Teolog iz Vatikana govori o povijesti Božića te o važnosti javnog slavlja…;
☻ Svjetski arheolog govori o dokazima za Isusovo rođenje u Betlehemu…;
☻ Potresan prilog o Božiću u obitelji sa 7 djece koja su ostala bez majke…; itd. Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 

 1. "Akcija" za KIP SV. ANTE napreduje veoma dobro. Svim darovateljima od srca zahvaljujemo za svaki prilog također za potrebe crkve.
  Svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov naših dobročinitelja.

 

 1. MOLITVA ZA NOVOG BISKUPA. Dok nam Providnost i papa Franjo ne pošalju novog ordinarija MOLIMO zajedno za našega budućeg pastira:
  Bože, vječni pastiru, ti svoje stado trajno štitiš i upravljaš.
  U svojoj dobroti daj Crkvi Gospićko-senjskoj pastira kakav joj treba:
  da svetošću tebi ugodi, a svome narodu koristi.
  Po Kristu Gospodinu našem. Amen
  .

 

Brojač posjete:
71161
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016