ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 31.12.2023.

ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 31.12.2023.: Sv. Obitelj

 

 1. Danas je posljednja nedjelja u kalendarskoj godini - blagdan Sv. Obitelji. U ponedjeljak 1. siječnja nove godine je svetkovina Sv. Bogorodice Marije, ujedno svjetski Dan mira, dok je u svijetu više od 200 nasilnih sukoba te 20 pravih ratova, a u vijestima su samo dva.

 

 1. TJEDNE ŽUPNE KATEHEZE za prvopričestnike i krizmanike do kraja siječnja "imaju praznike".

 

 1. NAŠ GODIŠNJAK "VRILO" izišao je iz tiska pa ga svima preporučujemo – to je godišnji pregled najvažnijih događaja u našoj župi, ali i važan dokument za pisanje povijesti o nama. Možete ga nabaviti po popularnoj cijeni - 5 eura!

 

 1. BLAGOSLOV OBITELJI i domova u Otočcu počet će 2. siječnja. Budući da nemamo podatke za Kostelčevo selo, Vivoze i Šumećicu ići ćemo po (n)ovom razporedu - bit će objavljen i na internetu:
  ☻ 2.1.: Poljička, Poljički odvojak i Ive Senjanina (od Švice odnosno Kompolja);
  ☻ 3.1.: P.Zrinskog, Fortička, Forcuranje, Branimirova, Zajčeva, Zoranićeva, Frankopanska;
  ☻ 4.1.: Biškupljak, Zagrebačka, M.Krleže, D.Tadijanovića, Staro Selo, onja Dubrava, Plitvička;
  ☻ 5.1.: Novoselija, Gornja Dubrava, Sajmišna, A.Starčevića, Pod Pakljom.

 

 1. BLAGOSLOV VODE bit će na sv. misi u 11,00 s. na Bogojavljenje (subota).

 

 1. SHKM dobio je službenu internetsku stranicu na adresi https://shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr/ Tu se mogu pronaći informacije o prijavama volontera i sudionika te Priručnik s katehezama za pripremu mladih. Molimo za uspjeh SHKM!Molimo za uspjeh SHKM - toga važnog događaja za naše mlade, našu biskupiju i cijeli naš narod.

 

 1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo katolički tjednik Glas Koncila. Premda je božićni dvobroj ipak je ostalo nekoliko primjeraka… u ovom broju je i mjesečni prilog PRILIKA - cijeli broj je posvećen Božiću; evo samo nekoliko važnih tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

Božićna poruka predsjednika HBK i poruke ostalih 15 hrvatskih biskupa…;
☻ Podsjetnik na događaj prije 800 god.: Sv. Franjo postavio prve Jaslice…;
☻ Teolog iz Vatikana govori o povijesti Božića te o važnosti javnog slavlja…;
☻ Svjetski arheolog govori o dokazima za Isusovo rođenje u Betlehemu…;
☻ Potresan prilog o Božiću u obitelji sa 7 djece koja su ostala bez majke…; itd. Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 

 1. "Akcija" za KIP SV. ANTE napreduje veoma dobro. Svim darovateljima od srca zahvaljujemo za svaki prilog također za potrebe crkve.
  Svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov naših dobročinitelja.

 

9. MOLITVA ZA NOVOG BISKUPA. Dok nam Providnost i papa Franjo ne pošalju novog ordinarija MOLIMO zajedno za našega budućeg pastira:
Bože, vječni pastiru, ti svoje stado trajno štitiš i upravljaš.U svojoj dobroti daj Crkvi Gospićko-senjskoj pastira kakav joj treba: da svetošću tebi ugodi, a svome narodu koristi. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

 

 

Brojač posjete:
71374
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016