ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 4.2.2024.

ŽUPNE OBAVIJESTI

NEDJELJA, 4.2.2024.: PETA 'kroz godinu'

 

 1. Danas je 5. nedjelja "kroz godinu". U ovom tjednu su četiri spomendana, ali nama je najvažniji u subotu kad slavimo Bl. Alojzija Stepinca, našega svetog mučenika. Sljedeća nedjelja je 6. "kroz godinu".

 

 1. TJEDNE KATEHEZE za prvopričesnike i krizmanike počinju ovaj tjedan po uobičajenom rasporedu iz prvog polugodišta: prvopričestnici: petkom u 16,30 sati, krizmanici: srijedom u 16,00 sati.

 

 1. SLAVLJE SAKRAMENATA u našim župama: OTOČAC - Prva pričest 12. svibnja (nedjelja), a Krizma 25. svibnja (subota); Prva pričest u ŠVICI je
  2. lipnja, u SINCU 9. lipnja.

 

 1. POČINJE VIZITACIJA u našemu dekanatu – u četvrtak je u našoj župi To je tzv. kanonska vizitacija odnosno pohod nekog crkvenoga poglavara ustanovama i osobama za koje je izravno odgovoran. Biskup to čini svake pete godine i tako sve bolje upoznaje život i okolnosti u kojima djeluju župe i javne ustanove. Kako još nemamo biskupa sve će obaviti naš ekonom N.Turkalj

 

 1. BLAGOSLOV OBITELJI je uglavnom završen, ali oni kod kojih svećenik nije bio mogu se javiti na župnikov broj mobitela (ili u župnom uredu i sakristiji). Objavljena je i župna STATISTIKA iz svih naših župa za prošlu godinu, tj. broj krštenih, umrlih, vjenčanih i blagoslovljenih, ali su nehotice bili upisani pogrješni podatci za župu Sinac pa je pravo stanje na oglasnoj ploči i na portalu župe.

 

 1. PRIJAVE ZA SHKM već su započele - prijaviti se trebaju i naši mladi na službenoj internetskoj stranici: https://shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr/. Sada imamo i poseban zaziv u molitvi vjernika koju možemo moliti svaki dan za uspjeh SHKM.

 

 1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo katolički tjednik Glas Koncila - evo samo nekoliko tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

☻ Biskup Roko Glasnović – poruka očevima za današnji Dan života …;
☻ Povijestno značenje Zakona o hrvatskom jeziku, koji je donio Sabor…;

☻ Što znači papina poruka vjernicima da se s đavlom ne pregovara…;
☻ Predsjednica sindikata trgovine govori o važnosti neradne nedjelje…;
☻ U 6 župa kršteno peto dijete, a u 2 župe sedmo! Pročitajte gdje to…;

itd. Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 

 1. MOLITVA ZA NOVOG BISKUPA. Dok nam Providnost i papa Franjo ne pošalju novog ordinarija MOLIMO zajedno za našega budućeg pastira:
  Bože, vječni pastiru, ti svoje stado trajno štitiš i upravljaš.
  U svojoj dobroti daj Crkvi Gospićko-senjskoj pastira kakav joj treba:
  da svetošću tebi ugodi, a svome narodu koristi. Po Kristu…

 

Brojač posjete:
71250
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016