ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
NEDJELJA, 6. 'kroz godinu' - 11.2.2024.

ŽUPNE OBAVIJESTI

NEDJELJA, 11.2.2024.: ŠESTA 'kroz godinu'

 

 1. Danas je 6. nedjelja 'kroz godinu'. Sutra (ponedjeljak) slavimo Gospu Lurdsku - misa je samo na Poljicima u 17,00 s.; u srijedu je Čista srijeda - Pepelnica, početak Korizme - za vrijeme večernje mise (u 18 sati) bit će obred pepeljenja, znak pokore, vjere i obraćenja. TIJEKOM KORIZME redovito ćemo imati pobožnost Križnog puta PETKOM - u Otočcu u 18,00 s. a u Sincu i Švici u 17,00 s., a nakon toga će biti sv. misa.
  Sljedeća nedjelja je 1. korizmena. Korizma je četrdesetdnevna priprava za proslavu najvećih tajna naše vjere - Isusove muke, smrti i slavnog uskrsnuća - pa ćemo tijekom cijele Korizme, kao što je bilo na zornicama, nakon evanđelja imati kratku homiliju.

 

 1. TJEDNE KATEHEZE za prvopričesnike i krizmanike počinju ovaj tjedan po uobičajenom rasporedu iz prvog polugodišta: prvopričestnici: petkom u 16,30 sati, krizmanici: srijedom u 16,00 sati.

 

 1. SLAVLJE SAKRAMENATA u našim župama: OTOČAC - Prva pričest 12. svibnja (nedjelja), a Krizma 25. svibnja (subota); Prva pričest u ŠVICI je
  2. lipnja, a u SINCU 9. lipnja.

 

 1. PRIJAVE ZA SHKM već su započele - prijaviti se trebaju i naši mladi na službenoj internetskoj stranici: https://shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr/.    Za uspjeh SHKM sada imamo i posebnu molitvu, tj. zaziv u Molitvi vjernika, koji možemo i kod kuće moliti svaki dan (nalazi se u listiću).

 

 1. HODOČAŠĆE Sv. Josipu i Bl. Alojziju Stepincu u Karlovac i Krašić bit će u subotu 2. ožujka. Prijave počinju odmah – kod župnika, samo u župnom uredu. Cijenu, koja uključuje ručak u Karlovcu, objavit ćemo vrlo brzo.

 

 1. Za one koji ne znaju, evo jedno lijepo iznenađenje: naš ŽUPNI ZBOR ove godine ima svoj 30. rođendan - osnovan je točno 19. veljače 1994. Tu vrijednu obljetnicu obilježit ćemo i proslaviti uoči župne svetkovine Presvetoga Trojstva pa ćemo pozvati sve pjevače svih zborova na dogovor o tome…

 

 1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo katolički tjednik Glas Koncila - evo samo nekoliko tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

☻ Tri naša biskupa upozorila da trebamo biti spremni na progonstvo; zašto…;
☻ Akcijom "40 dana za život" u deset godina 150 djece spašeno od abortusa;
☻ Poljski liječnici upozorili da i tzv. "pilula za dan poslije" izaziva pobačaj…;
☻ Znanstvenik Vrček piše kako i maskenbal podsjeća na maske u epidemiji…;
☻ U Italiji izišla poučna knjiga o tome kako tv-serije mijenjaju naše živote…; itd. Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 

 1. MOLITVA ZA NOVOG BISKUPA. Dok nam Providnost i papa Franjo ne pošalju novog ordinarija MOLIMO zajedno za našega budućeg pastira:
  Bože, vječni pastiru, ti svoje stado trajno štitiš i upravljaš.
  U svojoj dobroti daj Crkvi Gospićko-senjskoj pastira kakav joj treba:
  da svetošću tebi ugodi, a svome narodu koristi. Po Kristu…

 

Brojač posjete:
71186
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016