ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 18.2.2024.

ŽUPNE OBAVIJESTI

NEDJELJA, 18.2.2024.: PRVA KORIZMENA

 

 1. Danas je 1. korizmena nedjelja. U ovom tjednu u srijedu je blagdan Katedre Sv. Petra apostola… TIJEKOM KORIZME redovito je pobožnost Križnog puta PETKOM - u Otočcu u 18,00 s. a u Sincu i Švici u 17,00 s., a nakon toga je sv. misa. U ovaj petak Križni put predmole naši KRIZMANICI.
  Sljedeća nedjelja je 2. korizmena. U goste nam dolazi najčitaniji katolički pisac u novijoj hrvatskoj povijesti – svećenik Đuro Zrakić – on će na misama u 9,00 i u 11,00 s. održati propovijed i kratko predstaviti svoja 4 romana

 

 1. TJEDNE KATEHEZE za prvopričesnike i krizmanike počinju ovaj tjedan po uobičajenom rasporedu iz prvog polugodišta: prvopričestnici: petkom u 16,30 sati, krizmanici: srijedom u 16,00 sati.

 

 1. PRIJAVE ZA SHKM već su započele - prijaviti se trebaju i naši mladi na službenoj internetskoj stranici: https://shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr/.    Za uspjeh SHKM sada imamo i posebnu molitvu, tj. zaziv u Molitvi vjernika, koji možemo i kod kuće moliti svaki dan (nalazi se u listiću).

 

 1. HODOČAŠĆE Sv. Josipu i Bl. Alojziju Stepincu u Karlovac i Krašić bit će u subotu 2. ožujka. Cijena, koja uključuje prijevoz i ručak, iznosi 30 eura.

 

 1. Kako je već oglašeno, naš ŽUPNI ZBOR ove godine ima svoj 30. rođendan - osnovan je točno 19. veljače 1994. Tu vrijednu obljetnicu obilježit ćemo sutra na večernjoj misi, a svečanije proslaviti uoči župne svetkovine Presvetoga Trojstva. Stoga pozivamo sve pjevače svih zborova na dogovor o tome…

 

 1. AKCIJA "MISEREOR" za potrebe biskupije traje do Cvjetnice – na stolu za tisak su omotnice za dar i dopis s objašnjenjem o svrsi akcije…

 

 1. ZARUČNIČKI TEČAJ za mladence našega dekanata u našoj će župi biti u ožujku u 5 večernjih susreta i predavanja: 8.-10. i 15.-16.3. Dosad imamo 13 prijavljenih parova pa pozivamo i druge koji planiraju vjenčanje.

 

 1. KATOLIČKI TISAK: Stigao je liturgijski mjesečnik Živo vrelopredplatnici ga imaju na Gospinu oltaru (ako netko nije naveden neka se javi!). Preporučujemo katolički tjednik Glas Koncila - evo samo nekoliko tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

☻ Glavne poruke Stepinčeva na slavljima diljem Hrvatske i svijeta…;
☻ Papa Franjo daje recept kako se u Korizmi boriti protiv lijenosti…;
☻ Što se to zbiva: zašto je sve veća konzumacija alkohola među mladima…;
☻ Važnost hrvatskoga jezika za budućnost Hrvatske i hrvatskoga naroda…;
☻ Snimljen film "Ploča, kreda, Krist" o važnosti vjeronauka u školi…; itd. Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 

 1. MOLITVA ZA NOVOG BISKUPA. Dok nam Providnost i papa Franjo ne pošalju novog ordinarija MOLIMO zajedno za našega budućeg pastira:
  Bože, vječni pastiru, ti svoje stado trajno štitiš i upravljaš.
  U svojoj dobroti daj Crkvi Gospićko-senjskoj pastira kakav joj treba:
  da svetošću tebi ugodi, a svome narodu koristi. Po Kristu…

 

Brojač posjete:
71217
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016