ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
PISAC VLČ. ĐURO ZRAKIĆ U OTOČCU

U nedjelju, 25. veljače, sv. mise u 9,00 i u 11,00 s. predvodit će katolički pisac svećenik Đuro Zrakić. Uz prigodnu propovijed on će predstaviti svoje knjige, među kojima su romani "Svi me vole, samo tata ne", "Ljubav sudski podijeljena" i "Živi među mrtvima". Njegov prvi roman "Svi me vole, samo tata ne", objavljen prije 53 godine, dvostruki je fenomen u hrvatskom nakladništvu – po tome što će uskoro doživjeti milijunsku nakladu ter što je čitan na svim kontinentima i dospio gotovo do zadnjega kutka svijeta u kojem žive Hrvati i njihovi potomci.

Roman je temeljen na istinitoj priči i prati život dječaka Ivana, siročeta kojega je otac napustio, a majka mu umrla, a on svim silama i žarom svojega mladog srca želi upoznati oca i učiniti da ga on voli. To je dirljiva priča o plemenitu i dobru dječaku, o potrazi za osobnim identitetom i obitelji, o temeljnoj ljudskoj potrebi za ljubavlju i pripadanjem. Dr. sc. Vladimir Lončarević o toj knjizi piše: "Na jednom portalu pročitah reklamu: 'Ovo je priča za tate. A možda i za poneku mamu.' Najbolje bi bilo reći: OVO JE KNJIGA ZA SVE! I ne dvojim da će, kao uvijek do sada, biti ne malo onih koji će barem na kraju pustiti suzu."

Također je vrijedan podatak da su knjige vlč. Zrakića do sada prevedene na engleski, njemački, mađarski, slovački, slovenski i albanski jezik. Glavna tema njegovih djela je čovjek u najrazličitijim životnim situacijama, a najčešće u složenim obiteljskim i bračnim okolnostima. Tako četvrta Zrakićeva knjiga "Živi među mrtvima" opisuje dramu mlade žene koja je pobačajem izgubila dijete…

Brojač posjete:
42963
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016