ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 25.2.2024.

ŽUPNE OBAVIJESTI

NEDJELJA, 25.2.2024.: DRUGA KORIZMENA

 

 1. Danas je 2. korizmena nedjelja. TIJEKOM KORIZME redovito je pobožnost Križnog puta PETKOM - u Otočcu u 18,00 s. a u Sincu i Švici u 17,00 s., a nakon toga je sv. misa…

 

 1. TJEDNE KATEHEZE za prvopričesnike i krizmanike u ovom tjednu nadomješta SASTANAK krizmanika i prvopričestnika i njihovih roditelja: KRIZMANICI u srijedu (28.2.) - u 18,00 s. sv. misa pa sastanak; a PRVOPRIČESTNICI u petak (1.3.) - u 18,00 s. križni put, sv. misa pa sastanak.

 

 1. HODOČAŠĆE Sv. Josipu i Bl. Alojziju Stepincu u Karlovac i Krašić je u subotu 2. ožujka polazak je u 8,00 s. ispred crkve u Otočcu. Misa u Karlovcu u 11,00 s. pa ručak i odlazak u Krašić. Povratak je oko 18 s.

 

 1. PRIJAVE ZA SHKM već su započele - prijaviti se trebaju i naši mladi na službenoj internetskoj stranici: https://shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr/.    Za uspjeh SHKM sada imamo i posebnu molitvu, tj. zaziv u Molitvi vjernika, koji možemo i kod kuće moliti svaki dan:

  Gospodine, u Tvoje ruke sve predajemo  i Tvoj zagovor molimo u pripremi Susreta hrvatske katoličke mladeži. Neka svaki rad bude Tebi na slavu, a mladima na spasenje kako bi uvijek mogli klicati i radovati se za svoje mladosti, molimo te….

 

 1. KRIŽNI PUT ZA MLADE naše biskupije održat će se u Gospiću 9.3. Pozivamo sve krizmanike, srednjoškolce i studente da se za taj Križni put prijave kod župnika. To je ujedno uvodni sadržaj u SHKM u Gospiću. Polazak je u 8,00 s. iz Otočca. Troškove putovanja snosi župa…

 

 1. AKCIJA "MISEREOR" za potrebe biskupije traje do Cvjetnice – na stolu za tisak su omotnice za dar i dopis s objašnjenjem o svrsi akcije…

 

 1. ZARUČNIČKI TEČAJ za mladence našega dekanata u našoj će župi biti u ožujku u 5 večernjih susreta i predavanja: 8.-10. i 15.-16.3. Dosad imamo 13 prijavljenih parova pa pozivamo i druge koji planiraju vjenčanje.

 

 1. KATOLIČKI TISAK: Opet podsjećamo da predplatnici svoje primjerke imaju na Gospinu oltaru (ako netko nije naveden neka se javi!). Preporučujemo katolički tjednik Glas Koncila - evo samo nekoliko tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

☻ Zašto ljevičari napadaju vjeronauk u školi a on želi dijete učiniti čovjekom…;
☻ Koliko posjeduju najbogatiji i kako to da su se obogatili baš u koroni…;
☻ Dr. sociologije: "Moramo podići razinu pozitivne nacionalne drskosti!"…;
☻ Zašto neke udruge zagovaraju opasni postupak promjene spola djece…;
☻ Majka Bl. Carla Acutisa u novoj knjizi odkriva kako odgojiti svetca…; itd. Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 

 1. MOLITVA ZA NOVOG BISKUPA. Dok nam Providnost i papa Franjo ne pošalju novog ordinarija MOLIMO zajedno za našega budućeg pastira:
  Bože, vječni pastiru, ti svoje stado trajno štitiš i upravljaš.
  U svojoj dobroti daj Crkvi Gospićko-senjskoj pastira kakav joj treba:
  da svetošću tebi ugodi, a svome narodu koristi. Po Kristu…

 

Brojač posjete:
71379
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016