ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 5. KORIZMENA, 17.3.2024..

ŽUPNE OBAVIJESTI

NEDJELJA, 17.3.2024.: PETA KORIZMENA

 

 1. Danas je 5. korizmena nedjelja. TIJEKOM KORIZME  redovito je pobožnost Križnog puta PETKOM - u Otočcu u 18,00 s. a u Sincu i Švici u 17,00 s., a nakon toga je sv. misa. Sljedeća nedjelja je Cvjetnica – misa s blagoslovom grančica i procesijom je u 10,00 s., a večernja je u 18,00 s. MASLINOVE GRANČICE na Cvjetnicu će za sve sudionike slavlja biti pri ulazu u crkvu, a PRILOG od grančica ide ZA MISIJE. Dakle, nema potrebe da vjernici grančice nabavljaju drugdje jer ćemo ih osigurati za sve naše župe…!

 

 1. SVETE MISE u ovom tjednu, zbog ISPOVIJEDANJA u dekanatu, u ponedjeljak, srijedu i subotu bit će u 8,30 s.

 

 1. ŽUPNE KATEHEZE za prvopričesnike i krizmanike u ovom tjednu izostaju.

 

 1. PRIJAVE ZA SHKM vrše se na službenoj internetskoj stranici: https://shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr/.    Za uspjeh SHKM sada imamo i posebnu molitvu, tj. zaziv u Molitvi vjernika, koji možemo i kod kuće moliti svaki dan (nalazi se u listiću).
  POZIVAMO OBITELJI i pojedince
  koji imaju prikladne prostore da se prijave za smještaj mladih na SHKM za jedno ili dva noćenja.

 

 1. AKCIJA "MISEREOR" za potrebe biskupije traje do Cvjetnice – na stolu za tisak su omotnice za dar i dopis s objašnjenjem o svrsi akcije pa uzmite…

 

 1. Ispred crkve imamo mali misijski štand s pisanicama koje su obojala naša vrijedna djeca, uskrsne čestitke, kartice s molitvama i još neke sitnice. Svojim prilogom pomoći ćete rad centra fra Vjeko Ćurić, koji skrbi o najsiromašnijoj djeci u Ruandi.

 

 1. PREDUSKRSNE ISPOVIJEDI u našemu dekanatu bit će u tjednu prije Cvjetnice, tj. od 18. do 23. ožujka – kompletan RAZPORED je u listiću – u ponedjeljak je u Sincu i Švici, a u Otočcu u petak u 17,00 s.

 

 1. KORIZMENI KONCERT: Ansambl LADO gostuje u Otočcu s korizmenim napjevima - koncert je u župnoj crkvi u četvrtak 21.3. nakon mise 18,00 sati.

 

 1. KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA u Vel. tjednu: 25., 26. i 27.3.! Započinje sv. misom u 18.00 sati pa slijedi nagovor i klanjanje. Tijekom tih dana bit će prigoda za osobni razgovor s voditeljom duhovne obnove, kao i mogućnost za svetu ispovijed. Voditelj duhovne obnove je vlč. Đuro Zrakić, katol. pisac…

 

 1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo katolički tjednik Glas Koncila - evo samo nekoliko tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

☻ Odkrijte koje zemlje najviše zarađuju na proizvodnji oružja i koliko…;
☻ Pravo značenje Papinih riječi o ratu u Ukrajini zbog koji je kritiziran…;
☻ Znadete li gdje završavaju posvećene čestice kod pričesti na ruku…;
☻ Kako su lakomost i škrtost postale veliki grijeh i problem današnjice…;
☻ Zašto ljevičari i ateisti uporno lažno tvrde da Einstein nije bio vjernik…; itd. Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 

 1. MOLITVA ZA NOVOG BISKUPA. Dok nam Providnost i papa Franjo ne pošalju novog ordinarija MOLIMO zajedno za našega budućeg pastira:
  Bože, vječni pastiru, ti svoje stado trajno štitiš i upravljaš.
  U svojoj dobroti daj Crkvi Gospićko-senjskoj pastira kakav joj treba:
  da svetošću tebi ugodi, a svome narodu koristi. Po Kristu…

 

Brojač posjete:
71259
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016