ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 7.4.2024.

ŽUPNE OBAVIJESTI

NEDJELJA, 7.4.2024. – DRUGA USKRSNA

 

 

 1. Danas je 2. vazmena nedjelja – Bijela nedjelja ili Mali Uskrs, a od poticaja pape Sv. Ivana Pavla slavi se kao Nedjelja Božjega milosrđa. Sutra je, prenesena iz Vel. tjedna, svetkovina Blagovijesti – ujedno biskupijsko hodočašće u gospićku katedralu (titular crkve): misno slavlje u 17,00 s. predvodi naš bivši biskup mons. Zdenko Križić. Naše župno slavlje je u utorak, sv. misa je na Poljicima u 18,00 sati.

 

 1. ŽUPNE KATEHEZE za prvopričesnike i krizmanike nastavljaju se po uobičajenom razporedu.

 

 1. PRIJAVE ZA SHKM produžene su do 15. travnja - vrše se na službenoj internetskoj stranici: https://shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr/.    Za uspjeh SHKM sada imamo i posebnu molitvu, tj. zaziv u Molitvi vjernika, koji možemo i kod kuće moliti svaki dan (nalazi se u listiću).

 

 1. ZAHVALJUJEMO DOBROČINITELJIMA NAŠE ŽUPE za svaki prilog i dar. Svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

 1. JOŠ JEDNOM ZAHVALA Udruzi umirovljenika za doprinos u organizaciji Uskrsnog doručka na Uskrsni ponedjeljak. Taj događaj pokazatelj je kako se zajedništvom mogu organizirati velika djela…

 

 1. NAŠ ŽUPNI LISTIĆ – uz prigodne priloge i raspored svetih misa – donosi važne i koristne pouke o pričesti na ruku i pružanju mira u misi…

 

 1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo novi broj Glasnika Srca Isusova i Marijina te posebno katolički tjednik Glas Koncila – s mjesečnim prilogom PRILIKA; evo samo nekoliko tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

Student ekonomije (21) i ministrant o pripremi za dolazak na SHKM…;
☻ Kako znanstvenik u tzv. klimatskim promjenama vidi industriju straha…;
☻ Kako stranke raspoređuju novac za izbore i koliko će nas koštati 17.4.!...;
☻ Kako tehnologija, dok služi zdravlju, također čovjeka može razboljeti…;
☻ Koji su naši biskupi krstili peto, šesto, sedmo i osmo dijete i koliko ih…;

Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina, poglavito stare brojeve Glasa Koncila! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 

 1. MOLITVA ZA NOVOG BISKUPA. Dok nam Providnost i papa Franjo ne pošalju novog ordinarija MOLIMO zajedno za našega budućeg pastira:
  Bože, vječni pastiru, ti svoje stado trajno štitiš i upravljaš.
  U svojoj dobroti daj Crkvi Gospićko-senjskoj pastira kakav joj treba:
  da svetošću tebi ugodi, a svome narodu koristi. Po Kristu…

 

Brojač posjete:
71343
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016