ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 14.4.2024.

ŽUPNE OBAVIJESTI

NEDJELJA, 14.4.2024. – TREĆA USKRSNA

 

 

 1. Danas je 3. vazmena nedjelja. Sljedeća nedjelja zove se Nedjeljom Dobrog Pastira - to je svjetski dan molitve za duhovna odnosno svećenička i redovnička zvanja.

 

 1. ŽUPNE KATEHEZE za prvopričesnike i krizmanike nastavljaju se po uobičajenom razporedu.

 

 1. PRIJAVE ZA SHKM produljene su do 30. travnja – pozivamo mlade da se što prije prijave za sudjelovanje. Prijave su na službenoj internetskoj stranici: https://shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr/. SHKM je povijestni događaj za našu biskupiju i za našu županiju, kao i za sve župe i sve sudionike. Za uspjeh Susreta stalno molimo posebnu molitvu u misi, tj. zaziv u Molitvi vjernika, koji možemo i kod kuće moliti svaki dan (nalazi se u listiću).

 

 1. U ČETVRTAK, 18. travnja poslije večernje sv. mise je SUSRET svih ŽPV i svih suradnika za organizaciju dočeka i prihvata mladih u našoj župi za SHKM 4. svibnja. Pozivamo članove ŽPV Sinca, Švice i Otočca, Vatrogasce, Lovce i predstavnike civilne vlasti da dođu na sastanak. Sastanak će se održati u Pastoralnom centru u Otočcu.

 

 1. SUSRET SVIH VOLONTERA naše biskupije održat će se u PETAK, 19. travnja u 17.00 sati u Gospiću. To su mladi koji su se stavili na raspolaganje za volontiranje, tj. pomaganje sudionicima SHKM. Sastanak odnosno susret volontera predvodi naš župnik don Goran, voditelj Odbora za volontere.

 

 1. ZAHVALJUJEMO DOBROČINITELJIMA NAŠE ŽUPE za svaki prilog i dar. Svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

 1. NAŠ ŽUPNI LISTIĆ donosi koristne pouke o pričesti na ruku i pružanju mira u misi… pa uzmite, ponesite kući i pročitajte.

 

 1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo novi broj Glasa Koncila – evo samo nekoliko tema, koje pokazuju kako je važno čitati:

U Gospiću pokopani posmrtni ostatci 253 žrtve ubijene 1945. godine…;
☻ Važna tema: tzv. duboka država ucjenjuje vlade i ugrožava demokraciju…;
Pravni stručnjak iz SAD govori o propasti moderne zapadne civilizacije...;
☻ Znaju li vlastnici OPG-ova kako agrokemikalije truju ljude i zemlju…;
☻ Raste pritisak ali i odpor feminističkim i transrodnim idejama protiv obitelji!

Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 

 1. MOLITVA ZA NOVOG BISKUPA. Dok nam Providnost i papa Franjo ne pošalju novog ordinarija MOLIMO zajedno za našega budućeg pastira:
  Bože, vječni pastiru, ti svoje stado trajno štitiš i upravljaš.
  U svojoj dobroti daj Crkvi Gospićko-senjskoj pastira kakav joj treba:
  da svetošću tebi ugodi, a svome narodu koristi. Po Kristu…

 

Brojač posjete:
71276
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016