ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 28.4.2024.

ŽUPNE OBAVIJESTI

NEDJELJA, 28.4.2024. – PETA USKRSNA

 

 1. Danas je 5. vazmena nedjelja. U ovom tjednu - u srijedu 1. svibnja je Sv. Josip Radnik: misa u kući časnih sestara je u 11,00 sati; u petak je blagdan apostola Filipa i Jakova (ujedno je Križèva u Križpolju), a u subotu je SHKM u Gospiću!

 

 1. MLADI, sudionici SHKM bit će gosti također naše župe i našega grada. Mladi stižu u subotu ujutro oko 9,00 sati (očekujemo 8-10 autobusa mladih) pa ćemo zato taj dan sv. misu imati ujutro u 8,00 s. Pozivamo volontere i ostale vjernike da se priključe, kako bismo nakon mise srdačno dočekali goste.
  Ako netko od vjernika može i želi ispeći koji kruh, kolač ili nešto drugo te donijeti za čašćenje mladih pri dolasku u našu župu bilo bi veoma pohvalno.
  Nakon večernjeg programa u Gospiću mladi će u našoj župi biti na spavanju s te subote na nedjelju. U nedjelju će sudjelovati na sv. misi u 11,00 sati, a nakon mise je ručak za mlade i župljane…
  OBITELJI koje primaju mlade na smještaj bit će navrijeme obaviještene…

 

 1. ŽUPNE KATEHEZE za prvopričesnike i krizmanike su i u ovom tjednu po uobičajenom razporedu.

 

 1. U SRIJEDU je spomendan Sv. Josipa Radnika, ujedno početak Marijina mjeseca i "svibanjskih pobožnosti" - naša svakodnevna molitva prije sv. mise tijekom svibnja bit će za naše prvopričestnike i krizmanike te njihove obitelji.

 

 1. DO SLAVLJA PRVE PRIČESTI imamo još dva tjedna, a do tada želimo nabaviti nove haljine za prvopričestnike pa molimo vjernike koji mogu da pomognu

 

 1.  CIJELI SVIBANJ nam je ove godine pun slavlja i organizacijskih obveza. Zato će u svim našim malim župama mjesečna sv. misa biti samo na Duhoveraspored misnih slavlja je u listiću.

 

 1. KIP SV. ANTE je na svojemu oltaru. Svečani blagoslov kipa obavit ćemo u četvrtak 13. lipnja, na Svetčev spomendan.
  ZAHVALJUJEMO DOBROČINITELJIMA NAŠE ŽUPE za svaki prilog i dar. Svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

 1. NAŠ TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ, uz raspored bogoslužja, donosi koristna razmišljanja i pouke - u ovom broju je uputa o tome na što posebno treba paziti kod pričesti na ruku… pa uzmite, ponesite kući i (pro)čitajte.

 

 1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo novi broj Glasa Koncila – evo samo nekoliko tema, koje pokazuju koliko je važno čitati:

☻ Nova opasnost: stvara se centralistička država EU koja dokida nacije…;
☻ Potresno svjedočenje o obraćenju bivše djelatnice američke industrije pobačaja;
☻ O čemu svjedoči neraspadnuto tijelo hrvatske blaženice Ozane Kotorske...;
Svećenika je sve manje, a "Bog i danas plače nad Europom" – zašto?…;
Majka četiriju djevojčica svjedoči o borbi s rakom, o ozdravljenju i majčinstvu…;

itd. Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno SVE od tiskovina! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 

 1. MOLITVA ZA NOVOG BISKUPA. Dok nam Providnost i papa Franjo ne pošalju novog ordinarija MOLIMO zajedno za našega budućeg pastira:
  Bože, vječni pastiru, ti svoje stado trajno štitiš i upravljaš.
  U svojoj dobroti daj Crkvi Gospićko-senjskoj pastira kakav joj treba:
  da svetošću tebi ugodi, a svome narodu koristi. Po Kristu…

 

Brojač posjete:
71218
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016