ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 12.5.2024.

ŽUPNE OBAVIJESTI

NEDJELJA, 12.5.2024. – SEDMA USKRSNA

 

 1. Danas je 7. vazmena nedjelja – Dan obavjestnih sredstava (medija) te Majčin dan a kod nas Prva sv. Pričest – pod misom u 11,00 sati! U ovom tjednu: ponedjeljak - BDM Fatimska (13.5.1917.); utorak - Sv. Matija apostol; četvrtak - Sv. Ivan Nepomuk (patron Saborskog) te spomendan mučeništva s. Žarke Ivasić. Sljedeće nedjelje su Duhovi - svetkovina Pedesetnice.

 

 1. ŽUPNE KATEHEZE za krizmanike - nastavlja se redovita bliža priprava za slavlje sakrament potvrde u subotu uoči Presv. Trojstva

 

 1. HVALA svima koji su pomogli da za prvopričestnike nabavimo nove haljine!

 

 1. ZAHVALJUJEMO OBITELJIMA i svim pojedincima koji su primili na smještaj mlade sudionike SHKM u Gospiću, kao i svima koji su se uključili u organi-zaciju i pomoć posebno volonterima. Sve je izvrstno proteklo – biskupija prima čestitke za organizaciju - a mladi su oduševljeni…

 

 1.  CIJELI SVIBANJ nam je ove godine pun slavlja i organizacijskih obveza. Zato će u svim našim malim župama mjesečna sv. misa biti samo na Duhoveraspored misnih slavlja je u listiću.

 

 1. KIP SV. ANTE je na svojemu oltaru. Svečani blagoslov kipa obavit ćemo u četvrtak 13. lipnja, na Svetčev spomendan.
  ZAHVALJUJEMO DOBROČINITELJIMA NAŠE ŽUPE za svaki prilog i dar. Svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

 1. IMAMO JOŠ DVIJE NOVOSTI U CRKVI: 1. projektor, platno i kompjutor za projekciju pjesama i molitava…; 2. novi reflektori postavljeni su po cijeloj crkvi i ponovno osvijetljeni vitraji na pročelju crkve – sve je (tehnika i rad) donacija HEP-a u Otoccu pa im od srca zahvaljujemo!

 

 1. BLIŽI SE LJETO pa organiziramo LJETNI KAMP za djecu od 5. do 8. razreda na otoku Prviću pod vodstvom župnika i animatora – za 50 djece (od 30.6. do 6.7.). Cijena je 150 eura po osobi. Ima samo par slobodnih mjesta…

 

 1. NAŠ TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ, uz raspored bogoslužja, donosi koristna razmišljanja i pouke - u ovom broju je dio iz Papine Okružnice o činu PRUŽANJA MIRA U MISIpa uzmite, ponesite kući i (pro)čitajte.

 

 1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo sve vjerske tiskovine, a posebno novi broj Glasa Koncila – ima mnogo važnih tema pa uzmite i čitajte te potičite i druge: itd. Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno…! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 

 1. MOLITVA ZA NOVOG BISKUPA. Dok nam Providnost i papa Franjo ne pošalju novog ordinarija MOLIMO zajedno za našega budućeg pastira:
  Bože, vječni pastiru, ti svoje stado trajno štitiš i upravljaš.
  U svojoj dobroti daj Crkvi Gospićko-senjskoj pastira kakav joj treba:
  da svetošću tebi ugodi, a svome narodu koristi. Po Kristu…

 

Brojač posjete:
71267
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016