ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 19.5.2024. - DUHOVI

ŽUPNE OBAVIJESTI

NEDJELJA, 19.5.2024. – DUHOVI

 

 1. Danas je Pedesetnica – Duhovi. U ovom tjednu: ponedjeljak - BDM Majka Crkve; srijeda - Sv. Jelana Križarica. U subotu je godišnjica uzpostave naše biskupije (2000. godine). Sljedeće nedjelje je Presveto Trojstvo – naša župna svetkovina – svete mise su u Otočcu u 9.00, 11.00 i 19.00 s., a u Sincu i Švici (iznimno…!) u 9,00 sati!

 

 1. TRODNEVNICU za Presv. Trojstvo u četvrtak, petak i subotu u 19,00 s. - svaki dan s posebnim programom - predvodit će župni vikar pop A. Luketić.

 

 1. SLAVLJE SAKRAMENTA POTVRDE - u subotu uoči Presv. Trojstva u 11,00 s. - predvodi mons. Nikola Turkalj

 

 1.  ZA KRIZMANIKE bliža priprava za slavlje - od utorka do petka u 16,00 s. a za RODITELJE I KUMOVE ISPOVIJED je u četvrtak u 17,00 s.

 

 1. BISKUPIJSKI SUSRET INVALIDNIH OSOBA I S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU održat će se u našoj župi u subotu 8. lipnja. Program se nalazi u listiću…

 

 1. KIP SV. ANTE je na svojemu oltaru. Svečani blagoslov kipa obavit ćemo u četvrtak 13. lipnja, na Svetčev spomendan.
  ZAHVALJUJEMO DOBROČINITELJIMA NAŠE ŽUPE za svaki prilog i dar. Svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

 1. BLIŽI SE LJETO pa naša župa organizira DJEČJE LJETO za djecu od 1. do 8. razreda. Program traje od 25. do 28.6., a održava se na crkvenom dvorištu od 14,00 do 19,00 s. pod motom: Igrajte se, skačite, vičite, samo nemojte griješiti! (Don Bosco). Sudionike očekuju brojna iznenađenja. Kotizacija je 12 eura po djetetu (za sva 4 dana). Prijave su do 20.6. kod don Gorana.

 

 1. NAŠ TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ, uz raspored bogoslužja, donosi koristna razmišljanja i pouke - u ovom broju je početak Papine Okružnice o činu PRUŽANJA MIRA U MISIpa uzmite, ponesite kući i (pro)čitajte.

 

 1. KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo sve vjerske tiskovine, a posebno novi broj Glasa Koncila – ima mnogo važnih tema – evo samo neki naslovi da vidite kako je važno čitati:

☻ Papa o demografiji: nisu problem djeca, nego sebičnost i konzumizam…;
☻ U Rimu tečaj za svećenike - o egzorcizmu, okultizmu i sotonizmu...;
☻ Socijalni pedagog govori o odgoju i odgovornosti Crkve za obitelj…;
☻ Je li prikladno da se vjernici ispovijedaju za vrijeme mise…;
☻ Zašto je dobro da Hrvatska nije pobijedila na Eurosongu…! itd.
 

Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno…! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 

Brojač posjete:
71212
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016