ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - PRESV. TROJSTVO, 26.5.2024.

ŽUPNE OBAVIJESTI

NEDJELJA, 26.5.2024. – PRESVETO TROJSTVO

 

1)    Danas je naša župna svetkovina Presvetog Trojstva. U ovom tjednu: u čet-vrtak je TIJELOVO, ali i državni blagdan DAN DRŽAVNOSTI, a u petak je Pohod BDM – župno slavlje u Brlogu (misa u 17,00 s.). Sljedeća nedjelja je 9. "kroz god." - sv. mise su redovito - u 9.00, 11.00 i u 19.00 sati!
U župi Švica slavlje Prve pričesti.

 

2)   PROGRAM na TIJELOVO: u 10.30 sati: polaganje vijenaca (kod spomenika); u 11.00 s.: sv. misa (u crkvi);  poslije mise tradicionalna Tijelovska procesija, s blagoslovom na četiri "postaje":
1. kod križa; 2. kod radija; 3. u centru parka; 4. kod spomenika

 

3)   SVEĆENIČKO HODOČAŠĆE GSB na Krasno je u ponedjeljak 27. svibnja…

 

4)   BISKUPIJSKI SUSRET INVALIDNIH OSOBA I S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU održat će se u našoj župi u subotu 8. lipnja. Program se nalazi u listiću…

 

5)   BLAGOSLOV KIPA SV. ANTE obavit ćemo u četvrtak 13. lipnja, na Svetčev spomendan. ZAHVALJUJEMO DOBROČINITELJIMA NAŠE ŽUPE za svaki prilog i dar. Svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih naših dobročinitelja.

 

6)   Bliži se KRAJ ŠKOLSKE GODINE pa naša župa organizira DJEČJE LJETO za djecu od 1. do 8. razreda. Program traje od 25. do 28.6., a održava se na crkvenom dvorištu od 14,00 do 19,00 s. pod motom: Igrajte se, skačite, vičite, samo nemojte griješiti! (Don Bosco). Sudionike očekuju brojna iznenađenja. Kotizacija je 12 eura po djetetu (za sva 4 dana). Prijave su do 20.6. kod don Gorana.

 

7)   NAŠ TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ, uz raspored bogoslužja, donosi koristna razmišljanja i pouke - u ovom broju je nastavak iz Papine Okružnice o činu PRUŽANJA MIRA U MISIpa uzmite, ponesite kući i (pro)čitajte.

 

8)    KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo sve vjerske tiskovine, a posebno novi broj Glasa Koncila – ima mnogo važnih tema – evo samo neki naslovi da vidite kako je važno čitati:

☻ U ZG veliki Hod za život: "Znanost dokazuje - život počinje začećem!"...;
☻ Što se krije iza provokativnih plakata o tzv. seksualnom obrazovanju…;
☻ Kako je mladi svećenik kulturno razkrinkao Severinine laži i uvrjede…;
☻ Razni stručnjaci upozoravaju: višestruko opasna ovisnost o kockanju…;
Istraživanje u Francuskoj šokiralo svijet - roditelji oprez: pretjerana uporaba raznih ekrana šteti razvoju mozga i psihe kod djece i vodi agresiji…! itd. Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno…! Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 

9) MOLITVA ZA NOVOG BISKUPA: Bože, vječni pastiru, ti svoje stado trajno štitiš i upravljaš. U svojoj dobroti daj Crkvi Gospićko-senjskoj pastira kakav joj treba: da svetošću tebi ugodi, a svome narodu koristi. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Brojač posjete:
71237
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016