ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA, 7.7.2024.

ŽUPNE OBAVIJESTI

NEDJELJA, 7.7.2024. – ČETRNAESTA "kroz godinu"

 

1) Danas je 14. nedjelja 'kroz godinu. U ovom tjednu: utorak - spomendan Bl. Marije Petković; četvrtak - blagdan Sv. Benedikta, opata, zaštitnika Europe. Sljedeća nedjelja je 15. 'kroz godinu'.

 

2)    LJETNI  KAMP za našu djecu na otoku Prviću protekao je, Bogu hvala, izvrstno. Vjerujemo da će djeci to biti ljeto za pamćenje. Velika HVALA i djeci i obiteljima, a poglavito sponzorima…!

 

3)   "ILINJA" - svetkovina Sv. Ilije u Sincu - subota 20. srpnja: sv. mise bit će u 11,00 s. (predvodi ogulinski župnik vlč. Nikola Prša) i u 18,00 s. (predvodi naš mladomisnik vlč. Karlo Špoljarić).

 

4)   TRODNEVNICU za Sv. Iliju u Sincu (srijeda, četvrtak i petak) predvodi don Goran, župnik – sv. misa bit će sva tri dana u 18.00 s. Pozivamo župljane da se uključe i u duhovnu i u organizacijsku pripravu za župnu svetkovinu…

 

5)   Odlukom članova Hrvatske biskupske konferencije, PRILOG VJERNIKA ZA MISNU NAKANU bit će 10 eura (umjesto sedam kao do sada). Budući da je većina naših vjernika od početka darivala upravo 10 eura, mi od srca svima zahvaljujemo na tome daru i na svim darovima za potrebe župe! Svakoga 26. u mjesecu je sv. misa za blagoslov svih dobročinitelja i njihovih obitelji.

 

6)    NAŠ TJEDNI ŽUPNI LISTIĆ, uz raspored bogoslužja, donosi koristna razmišljanja i pouke - u ovom broju je poticaj za uključivanje u 30-dnevnu molitvu za naš narod i za domovinupa uzmite, ponesite kući i (pro)čitajte.

 

7)    KATOLIČKI TISAK: Preporučujemo sve vjerske tiskovine. Danas imamo tjednik Glas Koncila i mjesečnik Živo vrelo (s važnom temom za ČITAČE!). Predplatnici svoje primjerke imaju na Gospinu oltaru. Od mnogo važnih tema u GK evo samo 5 (pet) naslova da vidite kako je važno čitati:

☻ Bioetičar o moralnim izazovima tzv. robotaksija i vozila bez vozača…
☻ Ima li moralnog opravdanja za mršavljenje radi što ljepšeg izgleda...;
☻ Tko nam nameće novi ateistički svjetonazor kao tzv. transhumanizam…;
☻ Fotografije i podatci 64 hrv. mladomisnika - samo jedan iz naše GSB…;
☻ U lipnju u HR 10 krštenja 4., 5., 6. ili 7. djeteta - pročitajte u kojim župama …! itd.
Uzmite i čitajteTKO MOŽE neka ostavi PRILOG, a tko nema centi, neka uzme bezplatno…!
Tko čita - bolje vidi (i više zna!)!

 

8)    Molimo župljane da MISNE NAKANE U SRPNJU - radi objave u listiću - daju upisati do ovoga petka, tj. do 12. srpnja.

 

9) NEDJELJNI RASPORED SV. MISA - u srpnju:

● Otočac:   9.00 i 19.00 sati

● Sinac:    11.00 sati

● Švica:    11.00 sati

●   7. srpnja - Čanak:      14.00 s.

● 14. srpnja - Ramljani:  16.00 s.

● 21. srpnja - Dabar:       14.30 s.

● 28. srpnja - Vrhovine:    9.00 s.

        ● 28. srpnja - C. Jezero:  13.30 s.

Brojač posjete:
71305
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016