ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Prijave za susret sa Svetim Ocem
Na susret sa Svetim ocem, u nedjelju, 5. lipnja putujemo autobusom. Cijena puta je za odrasle 80 kn.

Mladež putuje autobusom dan ranije ( ukoliko bude dovoljno prijava - koordinator je bogoslov Josip Šimatović, mob.0917857758 ) Mladima je potrebna vreća za spavanje.Prijave primamo do 14.svibja o.g.

Prilikom prijave je potrebno ime, prezime, datum rođenja i uplata kako bi se mogao naručiti autobus ( jedan ili više ). Pozivamo vas da se odazovete u što većem broju i prijavite u župnom uredu.

Prijavite nam se i ako putujete vlastitim prijevozom jer je potrebna ulaznica za susret.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Upute za prijave na susrete s papom Benediktom XVI.


Na prostore susreta neće biti dopušteno unošenje transparenata već samo natpisa župa, a zastave će biti smještene na unaprijed određena mjesta.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije objavio je upute za susrete sa Svetim Ocem Benediktom XVI. koji uključuju prijave hodočasnika, prijave i akreditacije svećenika, redovnika i redovnica, kandidata i kandidatkinja, kao i praktične napomene i upute za hodočasnike.

Za misno slavlje na hipodromu prijave u župama.

Tiskovni ured podsjeća da su predviđena četiri različita susreta hodočasnika sa Svetim Ocem i ističe da je za svaki od tih susreta potrebna ulaznica bez koje se neće moći ući u prostor susreta. Za susret pak u Hrvatskom narodnom kazalištu nema prijava, već su predstavnici pojedinih institucija i skupina izabrani po ključu koji je odredila Hrvatska biskupska konferencija.

Za molitveno bdijenje sa Svetim Ocem na Trgu bana Josipa Jelačića u subotu 4. lipnja prijavljuju se isključivo mladi (srednjoškolci, studenti i radnička mladež), a ne preporučuje se dolazak krizmanika i odraslih osoba. Mladi se trebaju prijaviti u svojim župama od kojih svaka ima svoga predstavnika kojega je izabrao župnik i ima obrazac za e-prijavu. Župe će pak popis mladih dostaviti (nad)biskupijskom povjereniku za mlade koji će ih u e-obrascu proslijediti Uredu za mlade HBK i Odboru Zagrebačke nadbiskupije za doček Svetog Oca do 3. svibnja.

Hodočasnici se za misno slavlje na hipodromu u nedjelju, 5. lipnja prijavljuju isključivo u svojim župama i pastoralnim središtima, a informacije o broju hodočasnika moraju se dostaviti Odboru do 14. svibnja.

Ne nosite sa sobom veće količine novca zbog mogućih krađa.
Zajedno s ulaznicama župnicima će biti dostavljene i karte s pravcima ulaska u Zagreb te lokacije na kojima će se parkirati autobusi, vrijeme potrebno za dolazak na trg, odnosno hipodrom i ulice kojima se stiže na predviđene lokacije.

Kad je riječ o prijavama i akreditacijama svećenika, redovnika i redovnica, kandidata i kandidatkinja, dijecezanski svećenici dobit će informacije o načinu prijave u svojim (nad)biskupskim ordinarijatima, a redovnici i redovnice preko svojih provincijalnih uprava. Prijave traju do 10. svibnja.

Hodočasnicima se preporučuje da na vrijeme dođu u Zagreb - do 18 sati u subotu, 4. lipnja na Trg bana Jelačića, odnosno do 8 sati u nedjelju, 5. lipnja na zagrebački hipodrom, kako bi mogli biti pravovremeno pregledani i smješteni na mjesta određena ulaznicama, dok će hodogram dolazaka autobusa s vjernicima biti izrađen u suradnji crkvenog odbora za doček Svetog Oca i policije.

Bit će zabranjeno unošenje vatrenog oružja, noževa, predmeta pogodnih za nanošenje ozljeda, alkoholnih pića, kišobrana i staklenih boca, a ne preporučuje se nošenje nepotrebne količine novca ili drugih predmeta velike vrijednosti zbog mogućih krađa.

Na prostore susreta neće biti dopušteno unošenje transparenata već samo natpisa župa, a zastave će biti smještene na unaprijed određena mjesta.

Hodočasnike se upozorava da se ne izdvajaju iz organiziranih grupa te da surađuju s redarima i policajcima, postupaju po uputama redara koji će imati sve informacije o hitnoj liječničkoj pomoći, prehrani, načinu odlaska s mjesta susreta, vatrogasnom putu, higijenskim potrebama i sličnom.

Upućuje ih se da koriste organizirani prijevoz i ne kreću osobnim vozilima u Zagreb te da se točno pridržavaju uputa dobivenih od Odbora, a hodočasnicima je zabranjeno bacanje cvijeća i drugih predmeta pri pozdravljanju Svetog Oca.
Brojač posjete:
267184
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016