ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
3.vazmena nedjelja - Majčin dan
Danas na treću vazmenu nedjelju središnje euharistijsko slavlje u 11 sati, u crkvi Presvetog Trojstva predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić – generalni vikar biskupije i otočki župnik.

Ovaj evanđeoski izvještaj Lk 24 13-35. je možda najljepši izvještaj o uskrsnim ukazanjima. Učenici su u početku zbunjeni ali im Isus tumači da je njegova smrt i uskrsnuće u skladu s Pismima. Izvještaj oslikava kako je izgledalo bogoslužje prve kršćanske zajednice: ljudi su se u početku prisjećali određenog događaja; zatim su ga tumačili; i na kraju je slijedilo lomljenje kruha. Samo objava uskrslog Gospodina događa se preko dva događaja: tumačenje Pisma i lomljenje kruha. Ta dva događaja ponavljaju se kod svakog euharistijskog sastanka: riječ i sakrament su dva bitna dijela Kristova dolaska među svoje. Ako ostanemo zajedno i u razgovoru o Isusu, on će biti s nama makar ga odmah i ne prepoznali. A trebamo ga prepoznati u potrebnoj braći i iskazati mu ljubav. Lomljenje kruha - euharistija i sve što je s njom povezano ne smije se propustiti. Tada će i u nama narasti sigurnost da je Isus živ i osjetit ćemo potrebu da to i drugima priopćimo.

Danas proslavljamo i majčin dan. Majka otvara djetetu prozor u život. Svrha majčina dana je probuditi uspavanu ljubav i zahvalnost prema ženama koje su nas rodile. Biti kod kuće jer smo uglavnom odsutni. Dokinuti otuđivanje obitelji. Učiniti nas boljom djecom približavajući nas srcima naših dobrih majki. Razvedriti živote naših majki. Dati majkama do znanja da ih cijenimo, iako to baš ne pokazujemo često.

Mi u našoj župi i dekanatu proslaviti ćemo Majčin dan na blagdan Pohođenja BDM u Brlogu, 28.svibnja, na svetoj misi u 11 sati.

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama.

U zajednicu krštenih primljena je mala Ema iz obitelji Dubravčić.
Brojač posjete:
159780
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016