ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Akreditirano 1250 novinara za papin posjet
Za praćenje apostolskog pohoda pape Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj akreditiralo se oko 1250 predstavnika medija, od čega oko 950 domaćih, te oko 300 stranih, iz oko 130 medijskih redakcija, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Akreditirani predstavnici medija svoje PRESS iskaznice podigli su jučer u press centru u hotelu Westin ( Zagreb ) dolaze iz oko 25 zemalja svijeta, između ostalih iz Italije, Njemačke, Poljske, Francuske, Austrije, Finske, Švedske, Španjolske, Portugala, Slovenije, Bosne i Hercegovine, SAD-a, Rusije i Meksika.

Akreditirani su predstavnici tridesetak televizijskih kuća i isto toliko radijskih postaja iz zemlje i inozemstva, kao i predstavnici vodećih svjetskih agencija.

U zrakoplovu zajedno s papom Benediktom XVI. dolazi 50-ak novinara akreditiranih pri Svetoj Stolici iz svih važnijih svjetskih medija.

Glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija objavio je plan polazaka autobusa iz Press centra u hotelu Westin.

U subotu, 4. lipnja u 8.30 sati je polazak prema Zračnoj luci Zagreb (ZLZ) - predviđeni dolazak pape Benedikta XVI. u Zračnu luku Zagreb je u 11 sati. Tijekom svečanosti dobrodošlice u zračnoj luci papa Benedikt XVI. održat će svoj prvi govor (mogućnost dolaska većeg broja novinara, fotoreportera i snimatelja). Predviđeni polazak iz Zračne luke Zagreb prema Press centru je nakon ceremonije dočeka oko 12 sati.

U 11.15 sati je polazak prema Uredu Predsjednika (UP) - posjet Svetog Oca predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću u 12.15 sati (manji broj fotoreportera, u izravnom dogovoru s Uredom predsjednika). Predviđeni polazak iz Ureda predsjednika prema Press centru je oko 12.45 sati.

Susret Svetog Oca s predsjednicom Vlade Republike Hrvatske Jadrankom Kosor u Apostolskoj nuncijaturi je u 13.30 sati (predviđeni samo službeni fotografi i snimatelji Hrvatske televizije i Vatikanske televizije).

U 17 sati je polazak prema Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) - susret pape Benedikta XVI. s predstavnicima civilnog društva, svijeta politike, znanosti, kulture i poduzetništva, diplomatskog zbora te vjerskim predstavnicima u Hrvatskome narodnom kazalištu u 18.15 sati (manji broj fotoreportera i novinara). Iz HNK je individualni povratak u Press centar po završetku programa.

U 17 sati je polazak prema Trgu bana Josipa Jelačića (TRG) - bdjenje s mladima na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u 19.30 sati (mogućnost dolaska ograničenog broja novinara, fotoreportera i snimatelja). Predviđeni polazak s Trga bana Josipa Jelačića prema Press centru je nakon završetka bdjenja oko 21.30 sati.

U nedjelju, 5. lipnja u 7 sati je polazak prema hipodromu (H) - misa na zagrebačkom hipodromu u povodu Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji u 10 sati (mogućnost dolaska većeg broja novinara, fotoreportera i snimatelja). Predviđeni polazak s hipodroma prema Press centru je oko 13 sati.

U 15.45 sati je polazak prema zagrebačkoj katedrali (K) - Sveti Otac će slaviti molitvu Večernje s biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima te se pomoliti na grobu blaženog Alojzija Stepinca u katedrali u Zagrebu u 17 sati (manji broj fotoreportera). Predviđeni polazak iz zagrebačke katedrale prema Press centru je oko 18 sati.

U 17 sati je polazak prema Zračnoj luci Zagreb (ZLZ) - svečanost oproštaja u zračnoj luci Pleso u Zagrebu i odlazak Svetog Oca prema Rimu u 19.15 sati (mogućnost dolaska većeg broja novinara, fotoreportera i snimatelja). Predviđeni polazak iz Zračne luke Zagreb prema Press centru je oko 20 sati.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Za Papin su dolazak u jeku i posljednje pripreme. Taj susret s nestrpljenjem iščekuju brojni vjernici. Organizatori su uvjereni da će se šest mjeseci, koliko su se pripremali za Papin dolazak, itekako isplatiti i da će sve proći u najboljem redu. Donosimo i nekoliko fotografija od sinoć i danas prijepodne.
Brojač posjete:
267081
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016