ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Župni oglasi - svetkovina Duhova

Dana 12.06. - na svetkovinu Duha Svetoga, u našoj župi Presvetog Trojstva imamo svečanost Prve pričesti. Prvoj svetoj pričesti pristupit će 61 učenik trećeg razreda osnovne škole. Čestitamo prvopričesnicima i roditeljima i obiteljima naših provopričesnika. Svečanost će biti na misi u 11 sati. Stoga prirpričesnici u pratnji svojih roditelja trebaju biti u žunom dvorištu u 10,45 sati.

Krizmanici tog dana neka dođu na misu u 9 sati, a ne u 11 jer tada ćemo svu pažu posvetiti prvopričesnicima, pa ćemo se s krizmanicima sresti nakons velike Mise u 9 sati.

Na Duhove je također svečanost Prve pričesti u župi Marijina Pohođenja u Brlogu. Tamo imamo 5 prvopričesnika. Prvotno je bilo rečeno da će ova svečanost biti u 10 sati prije podne i to je trebao voditi mons. dr. Milan Šimunović. No, u međuvremenu došlo je do toga da je mons. Šimunović spriječen pa će to voditi otočki župnik i generalni vikar mons. Tomislav Šporčić kojemu je to moguće tek u 15 sati, jer prije podne ima mise i svečanost u Otočcu.

Na Duhovski ponedjeljak, blagdan Majke Crkve i ujedno sv. Antun Padovanski. Mi ćemo u 11 sati imati sv. Misu u crkvi Majke Božje u Poljicima i u župnoj crkvi u 18,30. Krizmanici koji su poslije podne u školi doći će na misu u 11 sati u Poljice, a oni koji su u školi prije podne doći će na misu u 18,30 u župnu crkvu.

Naime druge nedjelje na svetkovinu Presvetoga Trojstva – zaštitnika naše župe imat ćemo svečanost podjeljivanja sv. Potvrde također s misiom u 11 sati. U tijeku tjedna krizmanici će svakog dana do četvrtak, dolaziti u 10 sati i u 17 sati (ovisno o tome da li su u školi prije ili poslije pdone ) na susrete u vidu pripreme za krizmu.

U petak u 17 sati roditelji i kumovi će doći na susret s predstavnikom biskupije te nakon toga prisutpiti svečanoj svetoj Ispovijedi. Krizmanici će doći na susret u subotu u 8,30 a nakon toga će također obaviti sakramenat sv. ispoijedi. Ovi susreti i posebno ispovijedanje prije svečanosti ima svoje osobito značenje i važnost. Molimo roditelje i kumove kao i krizmanike da ovom činu pristupe s poštovanjem i pripremljeno.

Svečanost krizme na svetkovinu Presvetog Trojstva predvodit će mons. dr. Mile Bogović, biskup gospićko-senjskiT i s a k:

Novi broj „Glasa Koncila“ danas je u potpunosti posvećen pohodu Pape Benedikta XVI. Hrvatskoj . Urednništo nam je poslalo dvostruko više primjeraka nego inače kako bismo što veći broj vjernika mogao nabaviti ovaj broj koji je povijesno važan. U njemu je zaista obuhvaćeno sve što god je bilo na programu ovog pohoda. Povijesni je to događaj kojeg valja zabilježioti i da kao takav bude prisutan i u našim obieljima. Neka bi obitlji naših prvopričesnika posebno zapamtile godinu i vrijeme kad je dijete ilo prvopričesnik – upvaro u onoj godini i mjesecu kad je papa Benedikt pohodio Hrvatsku.


Brojač posjete:
294001
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016