ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
18.nedjelja kroz godinu
Danas, 31.srpnja osamnaesta je nedjelja kroz godinu. Euharistijsko misno slavlje u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik. Poslužitelj oltara bio je bogoslov Domagoj Perišić.

U svojoj propovjedi župnik se osvrnuo na današnje Evanđelje po Mateju ( Mt 14, 13-21 ) .
Isus je upravo čuo kako je Herod dao ubiti Ivana. Odmah se povlači u osamu. Isto je učinio i kada je saznao da je Ivan uhićen. Ivanova nasilna smrt najava je Isusove nasilne smrti. S njom se susreće u osami. Odvojen od drugih. On ne će nespretno ili slučajno uletjeti u smrtnu opasnost. Opaža njezino približavanje izdaleka. Čita znakove vremena. U osami nije sam. Najmanje je sam kada se povuče u osamu. Osamljenost je neizdrživa kada je čovjek s drugima. Osama je ispunjeno vrijeme. Osamljen je onaj tko je s drugima, ali bez odnosa s njima. Osama je život najintenzivnijih odnosa. Osamljen bi čovjek htio u odnose s drugima, a ne može. Tko odlazi u osamu napušta druge da bi time snažnije ušao u značajniji odnos. Onima koje je ostavio može se uvijek vratiti. Osama nije bijeg od drugih, nego vrijeme posvećeno značajnim odnosima. Osamljenost je nemoć. Osama je sloboda.

Danas je bilo i krštenje u našoj župi. U zajednicu krštenih kao prvo dijete u obitelji Kostelac primljen je dječak Mario Kostelac od oca Dražena iz Prozora ( Kostelčevo selo ).

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor, a za orguljama bila je s.Krešimira Vuleta.

Brojač posjete:
293735
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016