ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Župne obavijesti kroz tjedan
Ponedjeljak je sv. Dominik. Osnivač Dominkanskog reda;

U srijedu je sv. Lovro; u četvrtak je sv. Klara,

Iduća nedjelje je sv. Maksimilijan Kolbe. U nedjelju je 14. Kolovoza – dan pred Veliku Gospu.

Prije podne imat ćemo normalno sv. Mise u 9 i 11 sati. Poslije podne u 16 sati ovdje ispred župne crkve bit će autobus koji će voziti za Krasno. Povratna karta stoji 30 kn. Molimo sve koji žele ići na Bogoslužje bdijenja u nedjelju na Kasno neka nam se jave što prije. Program proslave Velike Gospe na Krasnu imate u našem BILTENU kojeg smo za tu prigodu pripremili. On se može uzeti na stolu za tisak kod ulazin vrata u crkvi.

U ponedjeljak, 15. kolovoza je Velika Gospa. Mi ćemo proslavu Velike Gospe u Otočcu imati u crkvi Bl. Dj. Marije u Poljicima. Misa će biti u18 sati. Prije sv. Mise bit će prigoda za sv. ispovijed.

U petak, 19. kolovoza o. g. u 19 sati bit će prvo predavanje Tečaja o braku za zaručnike koji su do sada prijavljeni . Pozivamo sve koji se kane vjenčati ove ili u prvoj polovici iduće godine da sudjeluju na ovom Tečaju.

U vezi s naručivanjem sv. Misa – (misnih nakana) Župnik poručuje: Molimo Vas kad naručujete sv. Mise nemojte nabrajati veliki broj imena svojih pokojnika. Neka to bude najviše jedno do dva imena te baš ako se hoće svih svojih u toj misi recite za sve pokojne vaše obitelji. Vjerujem da mnogima nije toliki problem naručiti sv. Misu i više puta u godini, ako se baš hoćete i drugih sjetiti prigodom njihove godišnjice smrti. Ako je nekima to financijski problem neka naruči misu misit ćemo i bez naplaćivanja, a ne tražiti da se sva-brojna imena čitaju na misi. To je protiv kršćanske liturgije – bogoslužja da se to pretvara u nabrajanje tolikih imena pokojnika. To jednostavno nije dozvoljeno. Naažalost, mnogo puta iz nekih obzira i straha, da se ne zamjerimo pristajemo i na to. Nije dobro što takvim traženjima popuštamo. Pa bilo koji svećenik da to radi. U misnim nakanama važno da je da svećenik misi po nakani određenih nazovimo naručioca, a ne nabrajanje imena. „Naručitelj“ najbolje zna koga se želi sjetiti i preporučiti Božjem milosrđu.

Već danima izvode se građevinski radovi na uređenju okoliša Pastoralnog centra i župnog stana u Otočcu. Mole se župljani da i ovu građevinsku akciju podrže svojim prilozima. U toj akciji nisu još uključene staze ulaza u crkvu. To se ne može još izvoditi jer je plan da se idućih godina čitavi
prostor s crkvenim parkom oko crkve cjelovito uredi kako je to predviđeno prema idejnom projektu još prije tri godine.

T i s a k :

Novi broj „Glasa koncila“ donosi
U Komentaru: Blagdanski podsjetnik;
Prouka biskupa Jurja Jezerinca povodom blagdana Domovinske zahvalnosti: Mudri poučavaju Papine poruke;
Boričaevac: Spomen na 7o. obljetnicu geneocida i progonstva;
Ratni snimatelj Petar Malbaša: „Nažalost, medijski rat još traje“
Akcija Hrvatskog Caritasa: Poziv na pmoć gladnima;
Dr. Berilav Pašaliać: Moramo se okrenuti radu, štednji i mudrom upravljanju;
Alenitna Vedriš: Otkako smo svi u Crkvi, bolje funkcioniramo obiteljski“
Izjava komisije „Justitia et pax“ – Neprihvatljivost predloženih izmjena Zakona o trgovini“
Imamo i novi broj „Živog Vrela“ te ostali tisak.

Uzmite i čitajte!!


Brojač posjete:
294140
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016