ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Župni oglasi
Danas ( nedjelja ) je i sv. Maksmilijan Kolbe.

Sutra ( ponedjeljak ) je svetkovina Uznesenja Bl. Dj.Marije ili Velika Gospa. Ova svetkovina posebno se svečano proslavlja u Marijanskim svetištima diljem Lijepe naše. U našoj biskupiji najsvečanije se slavi u svetištu Majke Božje na Krasnu, pa zatim u Oštarijama kod Ogulina u Klancu kod Gospića, u Brinju i Senju, te u crkvi Majke Božje u Poljicima (Otočac).

Danas je prva misa na Krasnu u 11 sati. U predvečeje, točije u 18 sati bit će Pokorničko bogoslužje i prigoda za ispovije, u 19 sati je pobožnost Križnog puta nakon koje se nastavlja sv. Misa i euharistijsko klanjanje. Pozivamo sve da se pođe u poneko od tih naših svetišta, u zajedništvo vjernika i hodočasnika. Lijepo je i preporučljivo da se, bar dio puta, kome je to moguće hodočasti pješice do svetišta. Za večerašnje bogoslužje bdijenja na Krasnu autobusi će polaziti ispred župne crkve u Otočcu u 16 sati. Cijena povratne karte je 30 kn. Oni koji se nisu prijavili neka to učine još danas prije podne. Mogu to učiniti prije početka ili na kraju sv. Misa u župnoj crkvi. Sutra na samu svetkovinu autobusi u organizaciji „Autoprijevoza“ s autobusne stanice polazit će u 8 sati.

Sutra će svečanu misu u 11 sati predvoditi naš biskup mons. Mile Bogović, a u 16 sati misit će mladomisnici: Šime Božić i Dino Rupčić.

Svečana sv. Misa u crkvi Majke Božje kod nas na Poljicima biti će u 18 sati. Od 17 sati bit će prigoda za sv. ispovijed.

U utorak je blagdan sv. Roka. U 17 sati bit će sv. Misa u kapelici sv. Josipa gradskom groblju u Dubravi.

U petak u 19 sati u našoj župnoj dvorani počet će tečaj o braku za zaručnike.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Radovi oko postavljanja pločnika i uređenja okolišta Pastoranog centra su završeni, a ovaj tjedan smo na naša zvona postavili novi programer zvonjave, on je suvremeniji i točniji, automatski. Bilo ga je potrebno izmjeniti staroga jer jednostavno nije više funkcionirao. No, i to je investicija od 13.000,00 kn. Molimo sve koji mogu, a nisu kroz duže vrijeme materijalno pomagali crkvu neka to učine, ako im je to moguće u ovom vremenu.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Iduće nedjelje, 21. ov. mj. u župnoj crkvi sv. Stjepana mučenika u Kompolju, proslavit će se tzv ljetna „Stjepanja“ Sv. Mise taj dan u Kompolju bit će u 11 i 17 sati. Pozivamo sve osobito župljane Kompolja bilo one koji još žive u Kompolju ili su možda iz njega odselili u Otočac ili negdje drugdje.
Brojač posjete:
294114
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016