ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Proslava Dana hrvatskih mučenika na Udbini
Dan hrvatskih mučenika na Udbini ove će se godine održati 10. rujna.
Tom prilikom će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić kao predvodnik ovogodišnjeg slavlja posvetiti Crkvu hrvatskih mučenika.
Uoči same proslave održat će se trodnevnica s misama u 18 sati.

Prvog dana u srijedu 7. rujna na blagdan sv. Marka Križevčanina gospićko-senjski biskup Mile Bogović predvodit će misu i blagosloviti memorijalni park koji se gradi između Crkve hrvatskih mučenika i konzerviranih temelja nekadašnje župne crkve Sv. Nikole.
U memorijalni zid će biti postavljeno do sada prikupljeno spomen kamenje sa raznih masovnih stratišta Hrvata u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Drugog dana trodnevnice u četvrtak 8. rujna na blagdan Male Gospe gospićki župnik i dekan mons. Mile Čančar će blagosloviti spomenik blaženom papi Ivanu Pavlu II. koji će biti postavljen na platou ispred Crkve hrvatskih mučenika.

Trećeg dana trodnevnice u petak 9. rujna generalni vikar biskupije mons. mr. Tomislav Šporčić će nakon mise blagosloviti nove klupe i crkveni namještaj. Tradicionalno biskup Bogović će u srijedu 7. rujna održati konferenciju za novinare u ordinarijatu u Gospiću u 12 sati, kada će biti predstavljen kalendar hrvatskih mučenika za 2012. godinu na temu Pape i Hrvati, kao i liturgijski vodič za proslavu koji će ove godine biti opsežniji. Nakon nastupa KUD-ova koncert će ispred Crkve hrvatskih mučenika održati u vremenu od 16 do 18 sati Marko Perković Thompson.

I ove godine proslava Dana hrvatskih mučenika će započeti u 9 sati križnim putem s Krbavskog polja kojeg će predvoditi župnik i dekan ogulinski mons. mr. Tomislav Rogić. Motociklisti branitelji će i ove godine prinijeti kamenje sa stratišta diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine na kojima su u prošlosti stradali Hrvati.
Po prvi put će združeni zbor biskupije nastupiti na koru nove crkve s novim orguljama, uzvanici i svećenici, redovnici i redovnice će sudjelovati u liturgiji u crkvi a ostali vjernički puk na platou ispred crkve.
Brojač posjete:
294076
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016