ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Sastanak sa suradnicima u župnoj katehezi

Jučer, 15. ov.mj. u 19 sati župnik mons. Tomislav Šporčić organizirao je sastanak sa suradnicima u župnoj katehezi. Sastanku su se mogli odazvati: Vera Delač, Valantina Grahovac, Elizabeta Božićević, Marica Rudelić, Kristina SIgurnjak i prof. Ivan Gomerčić. Ispričale su se Jelena Uzelac i Ljiljana Lončar.

Na sastanku se najprije osvrnulo na prošlogodišnji program i način održavanja župnih kateheza nedjeljom nakon sv. Misa. Dobro iskustvo koje su uglavnom svi iznijeli ne prikriva niti umanjuje i ono što je kod toga teško i manje uspješno. Otvoreni razgovor i postavaljanje dilema pridonosi jasnoći stavova, većem uviđanju problematike i s druge strane budi volju za daljnjim angažmanom i upornošću u ovom radu. Bilo je govora i o trajnijoj i jačoj formaciji samih suradnika kao i većoj krodinaciji i češćem sastajanju svih koji u ovom sudjeluju. No, ono što se neprestano nameće kao glavno i presudno jest stav roditelja samih vjeroučenika kako prema ovoj vrsti kateheze tako i općenioto o odnosu prema Crkvi i vjeri općenito.

Župa kateheza u svakom slučaju treba obuhvatiti prije svega roditelje i obitelj u cjelini. Budući je i ove godine u našoj biskupiji godina župne kateheze o svemu će biti govora i na svim drugim razinama i skupinama naših sastanaka bilo u župi bilo u biskupiji.
Brojač posjete:
291402
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016