ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Godišnji susret ŽPV GS biskupije
Godišnji susret župnih pastoralnih vijeća Gospićko-senjske biskupije održava se 16. listopada, u velikoj kino sali Pučkog otvorenog učilišta u Otočcu.Prdviđen je dolazak 250 sudionika ( župnih-pastoralnih vijećnika ).

Predviđenim dnevnim redom u 15,30 sati je Bogoslužje Službe Riječi u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu - predvodi mons.dr.Mile Bogović, biskup gospićko-senjski.
U 16,15 počašćenje s kavom, kolačima i napitcima u maloj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta, a u 16,45 započinje predavanje: Evangelizacijsko poslanje župe i obitelji u društvu - predaje doc.dr.sc. Alojzije Čondić, profesor i prorektor na Teološkom fakultetu u Splitu.
U 17,30 sati kratko upoznavanje vijećnika s ovogodišnjim pastoralnim planom gospićko-senjske biskupije - mons.mr.Tomislav Šporčić, generalni vikar biskupije.
U 17,45 rasprava do 18,15 sati kada je završetak susreta - mons.dr.Mile Bogović, i molitva jednog otajstva krunice.

U suvremenoj Crkvi vjernici - laici imaju svoju vlastitu zadaću u pastoralnom djelovanju Crkve. Nisu oni samo neka pomoć kat to slučajno nekom župniku zatreba. Oni imaju stalno svoje poslanje gdje god bili i živjeli.

Ovaj susret priređuje se ponovno u Otočcu stoga jer je svima najprikladnije ( najbrže doći u Otočac ), a to je odlučeno na sjednici Prezbiterskog vijeća u Gospiću dana 28.rujna 2011. godine
Brojač posjete:
293983
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016