ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dani kruga u Osnovnoj školi
Danas, 14. listopada u Osnovnoj školi u Otočcu priređena je svečanost Dana kruha.

Za tu prigodu učenici su redom donosili raznolike krušne proizvode . Lijepo je bilo vidjeti kako i oni mališani donose svoj udio na taj zajednčki stol.TSvaki je bio ljepši od drugoga. Jer kruh je lijep i daje se na stotine načina. Prije nego je generalni vikar mons. Tomislav Šporčić, zapčeo s bogoslužjem blagoslova kruha odabrani učenici su izrekli svoje recitacije pro vodstvom vjeroučiteljie Tine Košćak. A pjevanje je s jednom grupom učenika predvodio vjeroučitelj Dario Košćak.

Župnik je usporedio dijenjelje zemaljskog kruha s darom Božjim koji nam dolazi s Euhristijskim kruhom - sv. Misom, koja se može imenovati i "lomljenje kruha" kako je to činila prvotna kršćanska zajednica.

Dvorana Osnovne škole bila je ispunjena "gostima" svih učenika, nastavnika u učitelja Prve smjene u Osnovoj školi u Otočcu.Dvorana Osnovne škole bila je ispunjena "gostima" svih učenika, nastavnika u učitelja Prve smjene u Osnovoj školi u Otočcu.U poslijepodnevnom programu blaogslova kruna (14. 10). sudjelovalo je nešto više djece. Bili su pažljii i najvećim dijelom sudjelovali u pjesmi, molitivi i slušanju ovog kratkog ali lijepog i vjerujemo odgojnog obreda.U poslijepodnenom programu blagoslova kruha veći dio vjeroučenika imao je velike pekarske kape na svojim glavama. To je činilo osobito zanimljivi prizor za sve prisutne. S. Krešimira vodila je program i pjevanje. I ovoj čisto vanjski izgled pomaaže da se pažnja usmjeri na ono što je puno važnije.
Brojač posjete:
265874
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016