ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Mnoštvo građana obišlo počivališta svojih najmilijih
Danas na blagdan Svih svetih po lijepom i sunčanom vremenu, njegujući spomen na svoje pokojnike građani u tišini obilaze njihove grobove, ukrašavaju ih cvijećem i pale svijeće za njihove duše.

Na Gradskom groblju u Otočcu Misu zadušnicu te molitvu odrešenja grijeha za sve koji počivaju na groblju Sv.Roka u Gornjoj Dubravi predvodio je u 16 sati don Anđelko Kaćunko.

U 11 sati na Poljicima u crkvi BDM Misu je predvodio mons.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik a poslije molitvu odrešenja kod središnjeg križa na groblju.

U 14,30 sati u Dabru u crkvi Sv.Mihovila Misu je predvodio također mons.Tomislav Šporčić kao i molitvu odrešenja na grublju.

Po kršćanskoj tradiciji, koju prihvaćaju i mnogi nekršćani, dva dana u godini, 1. i 2. studenog vjernici se posebno sjećaju i u duhu povezuju sa svojim pokojnicima: to su blagdan Svih svetih i Dušni dan. Ne tek uspomena, nego i zapretana vjera u prekogrobni život i Božju nagradu daje pravi smisao ovim danima i onomu što u njima činimo.

"Pod izrazom "svi sveti", ne misli se samo na osobe koje su službeno proglašene svetima. Mnogo je veće mnoštvo onih koji nisu stavljeni ni na oltar ni u kalendar, a u životu su ostvarili velika djela ljubavi prema Bogu i bližnjemu pa se svih njih časti blagdanom Svih svetih.
Brojač posjete:
3666
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016