ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Sastanak svećenika Otočkog dekanata
Danas, 5. prosinca 2011. u župnom stanu u Brinju svećenici Otočkog dekanata imali svoj redoviti sastanak.

Sastanak je u dogovoru s mons.Tomislavom Šporčić generalnim vikarom sazvao dekan vlč. Nikola Komušanac. Na početku, uz molitvu Trećeg časa kratko razmatranje održao je vlč. Pejo Ivkić. Predavanje o pastoralu obitelji održao je mons. Tomislav Šporčić koji je istaknuo potrebu da se obitelj evangelizira - poučava u vjeri, ali da obitelj i sama postane evangelizator tj. ona koja poučava kao Crkva u malom. U prvim stoljećima kršćanstva, pa sve do VII. stoljeća nije bilo organizirane vjeronaučne pouke izvan obitelji. Obitelj je bila gdje se je poučavalo.

Obitelji je potrebno pristupati pojedinačno. Svaka obitelj je jedinstvena - posebna. Ima svojih posebnih teškoća i prednosti. Danas su obitelji u tolikim krizama. Potrebno im je pomoći. U našim župama bilo bi potrebno obiteljske zajednice koje bi se redovito okupljale, međusobno se jačale u vjeri, izmjenjivale iskustva, zajednički razmišljale o riječi Božjoj i molile. Bilo bi dobro osim okupljanje roditelja na župnoj razini bar koji put okupti ih na dekanatskoj ili međužupnoj razini.

U raspravi se istaknulo da su dvije kategorije vjernika kojima treba posvetiti posebnu pažnju, a to su mladi poslije krizme i roditelji. Razgovaralo se o godišnjem, dekanatskom susretu mladih.

Božić je kao i svi božićni blagdani u našem narodu su izrazito obiteljski naglašeni. Vezano s tim blagdanima obavljamo i blagoslov kuća - stanova. Mogli bi reći i blagoslov obitelji. To bi trebao biti i susret s obitelji i njezinim članovima.

U završnom dijelu sastanaka svećenici su se dogovorili za raspored advenstsko-božićnih ispovijedi po župama Otočkog dekanata.
Brojač posjete:
265816
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016