ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Obavjest roditeljima prvopričesnika
Poštovani roditelji prvopričesničkih pripravnika u župi Presvetog Trojstva u Otočcu /II. i III. razreda Osnovne škole/

Božić i božićni blagdani za kršćane, ali na svoj način za sve ljude su dani, koji se čekaju s osobitom radošću i pripremom. Vjerujem da je to i ovaj put prisutno kod sviju, bez obzira na razne žvotne teškoće kojih ne manjka niti u ovo naše vrijeme. Božić je blagdan obitelji i posebnu pažnju Crkva nastoji posvetiti obitelji te svakom njezinom članu. Život u obitelji je posebno važan za svako dijete, a posebno ono koje se priprema i uvodi u život Crkve po sakramentima kršćanske inicijacije – osobito po sakramentu Ehaaristije – Pričesti.

Imajući u vidu pripremu prvopričesnika da pristupe stolu Gospodnjem primanjem prve pričesti pozivamo Vas da slaveći božićne blgdane pripremate sebe ali i svoje dijete da što ljepše u duhu Crkvenog učenja i odgoja napreduje u toj pripremi. Jedan vid te pripreme je i u tome da se roditelji, po mogućnosti svih naših prvopričesničkih pripravnika, i to po mogućnosti oba roditelja okupe bar povremeno na nedjeljnoj sv. misi. Neka to bude iduća nedjelja, 11. prosinca u 9 sati. Nakon sv. Mise imat ćemo kratki susret samo s roditeljima.

Usput naglašavam da će adventsko-božićno ispovijedanje biti u petak, 16. 12. uz pokorničko bogoslužje s početkom u 17 sati.

Radosno vas očekujem i pozdravljam!

Otočac, 7. prosinca 2011.

Ž u p n i k

mons. Tomislav Šporčić


Brojač posjete:
267037
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016