ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Betlehemsko svjetlo stiglo u Otočac
Odred izviđača “Fortica” – Otočac jutros je otputovao autobusom za Zagreb po Betlehemsko svjetlo gdje su sudjelovali na predaji Betlehemskog svjetla koje su predstavnici Saveza izviđača Hrvatske na ulazu u zagrebačku prvostolnicu Betlehemsko svjetlo koje su dan ranije donijeli iz Beča predali rektoru katedrale preč. Josip Kuhtiću.

Odred izviđača “Fortica” – Otočac njih 30-tak večeras u 18 sati donjeli su fenjer s Betlehemskim svjetlom u Otočac. Betlehemsko svjetlo ovih dana biti će donešeno u župnu crkvu Presvetog Trojstva u Otočcu i predano župniku mons.Tomislavu Šporčić.

Prečasni Kuhtić na početku mise u zagrebačkoj katedrali podsjetio je kako će to betlehemsko svjetlo koje će nakon mise biti razneseno u domove biti stvarnost našega života, tj. znak Isusa rođenog u Betlehemu ukoliko se ono zapali u našim srcima i savjestima i ako ćemo ga živjeti u dobroti i u ljubavi.

U propovijedi je preč. Kuhtić govorio o značenju kršćanske radosti koja je potrebna ovome svijetu, a da je tu radosti i ljubav prema bližnjima Isus donio u svijet. Zato budimo jedni drugima pomoć, ne prezirimo jedan drugoga, ne preziremo siromahe, slabe i bolesne, odbačene i prognane. Duh je Božji na nama koji smo u Krista kršteni i pozvani smo da siromasima navijestimo radosnu vijest, rekao je propovjednik, istaknuvši da je to značenje nedjelje Caritasa koja poziva na ljubav prema drugima.

Sada, u ovom vremenu dok očekujemo onaj konačni Kristov dolazak, i nama kršćanima može činjenica radosti mora biti očita. Budimo dakle u vjeri povezani, u nadi i iščekivanju solidarni, ali u ljubavi djelotvorni, rekao je preč. Kuhtić, te podsjetio kako je to i smisao treće nedjelje došašća, nedjelje Caritasa, ljubavi prema drugima.

Po završetku mise članovi Saveza izviđača Hrvatske i vjernici zapalili su svoje svijeće na svjetlu donesenom iz Beča, te tako svjetlo mira i ljubavi pronijeli Zagrebom i cijelom Hrvatskom.

Misno slavlje pjevanje je uveličao katedralni mješoviti zbor pod ravnanjem Vladimira Babuša uz orguljsku pratnju Hvalimire Bledšnajder.
Brojač posjete:
291426
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016