ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Advent u Otočcu – Božićna čarolija u Gackoj
Već petu godinu za redom u Otočcu se održava sajamska priredba pod nazivom „Advent u Otočcu – Božićna čarolija u Gackoj“. Manifestaciju je započela HGK Županijska komora Otočac i Srednja škola u Otočcu u nakani da se okupe lokalni proizvođači i prezentiraju svoju ponudu prigodnih blagdanskih suvenira, ukrasa, čestitaka, hrane i ostalih uporabnih predmeta kako bi se stvorilo ozračje u nadolazećim blagdanima. Početna manifestacija je dobro prihvaćena i svake godine se broj sudionika širio pa je „Advent u Otočcu“ postajao nešto veći. U manifestaciju se uključio Grad Otočac i poprimio je karakter pravoga božićnoga sajma, respektirajuće veličine i značenja.

Ovogodišnji „Advent u Otočcu“ obuhvatit će nekoliko događanja. Održat će se: 5. Božićni sajam; 6. Dani sira i 1. Dani meda.

Pored toga dvodnevno događanje, koje će se odvijati 17. i 18. prosinca bit će popraćeno i nizom drugih sadržaja.

Prvi dan (subota) bit će posve posvećen sajmovanju i predstavljanju partnera: Grada Biograda na Moru i Općine Višnjan. Istog dana će se u popodnevnim satima održati dva okrugla stola: Budućnost hrvatskog sirarstva na konkurentnom europskom tržištu i Pčelarstvo danas i sutra.

Drugi dan (nedjelja) započet će s koncertom ( poslije sv.Mise u 9 sati )violinistice Tare Horvat uz klavirsku pratnju Domagoja Gušćića u crkvi Presvetoga Trojstva u Otočcu. Drugi dan Adventa u Otočcu posvećen je najmlađima i nosi naziv „Dječja nedjelja“.

U višesatnom programu Dječje folklorno društvo Otočac i Dječji vrtić Ciciban iz Otočca će dočekati Djeda Mraza i izvesti svoj prigodni program, a zatim će se održati predstava za djecu „Crtić, bajka … i darovi za djecu“.

Dvodnevni „Advent u Otočcu“ će se održati pod grijanim šatorima. Sudionici na sajmu su iz cijele Hrvatske, od Dalmacije, Istre do Slavonije i Baranje. Ukupno će sudjelovati oko osamdeset izlagača, a asortiman će biti doista širok, od suvenira i rukotvorina, knjiga, slikovnica, čestitaka, zlatoveza pa do hrane i pića (kolača, vina, maslinova ulja, meda, sira…). Cijelo vrijeme glazbeni ugođaj pružat će glazbeni sastav „Lički drvosječe“ te Puhački orkestar DVD- a Otočac.
Brojač posjete:
294191
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016