ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
4.nedjelja došašća - dva krštenja u našoj župi
Danas, 18.prosinca na četvrtu nedjelju došašća središnje euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predvodio i propovijedao je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

Četvrtu adventsku svijeću zapalila je Marcela Brajković s svojom majkom Natalijom Atalić-Brajković župnom pastoralnom vijećnicom.

Danas je četvrta nedjelja došašća, i u ovom tjednu slavit ćemo blagdan Isusova rođenja – Božić. Riječ Božja koju slušamo danas uvodi nas i tumači nam otajstvo Isusova dolaska na svijet – njegovo Utjelovljenje. Valja se pripremati za Božić, a ne nasjedati na komercijalizaciju Božića upozorio je župnik u propovijedi.

Božić je poziv i znak Božje ljubavi. Boga koji dolazi među ljude da ih spasi predstavile su nam dvije značajne osobe u povijesti spasenja: prorok Izaija koji navješćuje Mesiju koji dolazi da tješi i spasi narod svoj i Ivan Krstitelj koji poziva na obraćenje i promjenu života kao najbolju pripravu za Mesijin dolazak. Današnje nam evanđelje predstavlja Mariju koja je svojim pristankom – neka mi bude – prihvaćanjem Božje volje omogućila da po Duhu Svetom, taj toliko očekivani spasitelj primi ljudsko tijelo. Bog, naime, ne želi spasiti čovjeka bez njega, bez njegove suradnje, bez njegova odgovora. Zato on u to svoje djelo spasenja uvlači ljude – Djevicu Mariju, a zatim i Josipa – kako bi po njima Bog bio s nama. Josip, kao zakonski otac, treba tom Djetetu nadjenuti ime – daje mu ime Isus, kako mu anđeo reče. Isus – na hebrejskom jeziku »ješuah« znači: »Bog spašava«, »Bog pomaže«. Bog namjerno daje to ime svome Sinu – u tome imenu on se izriče, legitimira, kazuje svoju bit – on je Bog koji spašava, Bog koji pomaže. Ta ista misao, izrečena na drugi način, prisutna je u drugome Isusovu imenu, onako kako ga navodi prorok Izaija – Emanuel što znači – »s nama Bog«.

Bog želi i danas biti »Bog s nama«, ali neće to biti bez nas ili protiv nas. On želi svakoga od nas uključiti u to djelo, da se njegovo spasenje ostvari i odjelotvori po nama – ovdje i sada – u ovoj našoj konkretnoj situaciji koja itekako odiše naspašenošću. Primjer Marije i Josipa poticaj je i nama da budemo Božji suradnici u djelu spasenja: da poput njih budemo otvoreni i raspoloženi za vršenje Božje volje.

Danas je u župi bilo posebno svečano na jutarnjoj misi koncert Tare Horvat i Domagoja Gušćić, a na velikom misi dva krštenja.

Tako u zajednicu krštenih primljeni su Leon Cvitković i Tea Stojmenovski.

Euharistijsko slavlje uveličao je crkveni zbor pod ravnanjem i uz pratnju na orguljama prof.Branke Bernardi.


( Krštenje dječaka - Leon Cvitković )( Krštenje djevojčice - Tea Stojmenovski )Danas, na četvrtu nedjelju Došašća na sv. misama sudjelovalo je mnoštvo vjernika. Posebno u 9 sati bilo je veliki broj vjeroučenika.
Brojač posjete:
293533
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016