ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Započele višednevne svečanosti za proslavu Fabijanove
Večerašnjom sv. Misom u 18 sati, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu započele su višednevna proslava obilježavanja Sv.Fabijana i Sebastijana suzaštitnika župe Otočac i zaštitnika Gacke doline, te Dana Grada Otočca.

Na početku Mise kao domaćin mons.Tomislav Šporčić uputio je riječi pozdrava i zahvale svima koji su došli iz župe Ličkog Lešća i Prozora kada i obilježavamo Dan tih dviju župa u našoj mjesnoj Crkvi u Otočcu, te pozdravio subraću svećenike.

Večerašnje euharistijsko slavlje predslavio je vlč.Ivica Miškulin župnik iz Ličkog Lešća i Prozora u suslavlju s don Anđelkom Kaćunkom župnikom iz Kompolja i Brloga te duhovnim pomoćnikom u župi Otočac, mons.mr.Tomislavom Šporčić generalnim vikarom biskupije i otočkim župnikom i don Jurom Ladišić svećenikom u miru i pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne ( rođenim u Ličkom Lešću ).

U svojim razmišljanjima vlč.Ivica je rekao kako smo večeras na početku priprave za proslavu blagdana svetih Fabijana i Sebastijana. Prije kratkog vremena proslavili smo svečano blagdan Božića, uz Uskrs naš najveći blagdan. Slavili smo rođenje Sina Božjega i Sina ljudskog, Isusa Krista. Po njem, ili od Njega, Isusa nastaje naša kršćanska vjera. Za nas On je život, da bi mi bili spašeni.No, Njegove su riječi; Ako su mene progonili i vas će progoniti, ako su mene ubili i vas će ubiti. I vrlo brzo to se i obistinilo. Slavimo drugi dan Božića sv.Stjepana – Prvomučenika, a i danas smo se okupili da se pripremimo za proslavu svetih mučenika Fabijana i Sebastijana, koji su dali svoj život, svoje svjedočanstvo za Krista i vjeru.

Mrzitelji Kristovi ubili su Fabijana i Sebastijana i to na strašan i okrutan način, ali im nisu mogli duše ubiti. Njihovo mučeništvo donijelo im je vječni život, koji im nisu mogli uzeti njihovi potomci. Oni su naši uzori i naši nebeski zaštitnici uz prijestolje Božje.

Neka nam na našem životnom putu budu uzori i nada i Fabijan i Sebastijan, dakako Kristova snaga, snaga duha svetoga i naša Crkva – zaključio je propovjednik vlč.Miškulin.

Euharistijsko slavlje uveličao je crkveni zbor župe Otočac, predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama.

Poslije Mise u dvorani pastoralnog centra u Otočcu bilo je druženje žitelja i vjernika navedenih župa, bilo je tu i okrijepe i lijepih kolača.
Brojač posjete:
293539
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016