ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Večer uoči Fabijanove - susret Kuterevaca,Krasnara, Donjeg i Gornjeg Kosinja
Večeras, 19.siječnja bio je susret župljana Kutereva i Krasna, Donjeg i Gornjeg Kosinja u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu. Svečanu svetu Misu u 18 sati predvodio je i propovijedao fra.dr.Draženko Tomić gvardijan Franjevačkog samostana Dubrava u Zagrebu ( bivši kancelar naše biskupije ), u zajedništvu s mons.mr.Tomislavom Šporčić, don Anđelkom Kaćunkom i don Jurom Ladišić.

U pozdravnom govoru mons.Šporčić srdačno je pozdravio sve župljane Kutereva, Krasna, Donjeg i Gornjeg Kosinja koji žive ovdje u Otočcu a došli su iz navedenih župa. Na osobit način pozdravio je fra.dr.Draženka Tomića koji je došao iz Zagreba, a nama poznat kao bivši kancelar naše biskupije koji je imao velike zasluge za pisanje i uređivanje mongih knjiga i biskupijskog kalendara, te mu čestitao jer je u međuvremenu i doktorirao.

Dr.Tomić je kazao u svojim razmišljanjima kako mu je drago biti ponovno ovdje o ovoj drevnoj Crkvi u Otočcu, osvrno se na svece sv. Fabijana i Sebastijana koji štite od zaraznih bolesti. Dobro se sjetiti u ovoj crkvi Presvetog Trojstva i ljubavi između Oca i Sina preko Duha Svetoga. Kao što piše sv.Pavao - Očevi poštujte svoje roditelje, prihvaćajte djecu ono što jesu, strpljivost je odlika koja se najviše traži kod roditelja. Vjerujem da će i našim obiteljima biti uzor izgovorene riječi:"Ti si moj ljubljeni i u tebi mi sva milina ". I vama neka vaša djeca budu oslonac i radost. Neka sv.Fabijan i Sebastijan bdjiju nad nama, te kazao okopljenim vjernicima: Uložimo svoj život u djecu u koju imamo.....

Euharistijsko slavlje za orguljama animirala je s.Krešimira Vuleta.

Nakon sv.Mise u župnoj dvorani Pastoralnog centra održano je druženje i susret uz pjesmu, ples te pun stol kolača i napitaka.

Dobrom raspoloženju pridonio je mladi glazbeni sastav "Razbijači čaša ", a kako ih je don Kaćunko preimenovao u "Razbijače knjiga ".


( druženje uz pjesmu i razgovor )( Kuterevci su bili najviše zastupljeni u druženju )


Brojač posjete:
293668
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016