ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Župne obavjesti
U utorak je Sv. Ivan Bosko, u srijedu nakon večernje mise imamo pobožnost Euharistijskog klanjanja, u četvrtak je Prikazanje Gospodinovo ili Svjećnica, u petak je sv. Blaž i u subotu je sv. Veronika.

Na blagdan Svjećnice sv. Mise bit će u crkvi Majke Božje u Poljicima u 11 sati i u župnoj crkvi u 18 sati. Pod misama bit će blagoslov svijeća i kratki ophod po samoj crkvi. Ovaj blagdan ustanovljen je na spomen događaja kad su Marija i Josip dječaka Isusa prikazali u hramu i kad su se susreli sa Šimunom i Anom u hramu. Ovaj događaj nas podsjeća da je Isus „svjetlost svijeta“ To se posebno izražava antifonom današnje liturgije koja glasi: „Svjetlost na prosvjetljenje – slavu puka tvoga Izraelskoga“ Danas Crkva u Hrvata proslavlja i Dan posvećenog života. Razmišlja i posebno se moli za redovnička zvanja koja se po zavjetima (poslušnosti, siromaštva i čistoće) posećuju Gospodinu.

U petak je sv. Blaž. Živio je u 3. stoljeću u gradu Sebasti u Armeniji. Predaja mu pripisuje mnoga čudesa. A najviše se spominje to da je ozdravio dječaka kojemu je riblja kost zpela u grlu. Stoga ga Božji narod moli za zdravlje po drevnome obredu „grličanja“ – s blagoslovom grla na njegov dan. Mi ćemo u Otočcu imati večernju misu u 18 sati te obred blagoslova grla. Pozivamo da se ovaj obred blagoslova grla obavi upravo ovaj dan. Zato nastojmo doći na večernju misu na ovaj dan. To je ujedno i prvi petak u mjesecu. Pozivamo da se uključimo u devetnicu prvih petaka. Prije sv. Mise bit će prigoda za sv. ispovijed.

U subotu na spomendan sv. Veronike koju koja je zaštitnica društva „Hrvatska žena“ . Pozivamo sve članice društva „Hrvatska žena“ u Otočcu, da na ovaj dan dođu na sv. Misu u 18 sati, te po mogućnosti prisutupe sv. sakramentima: ispovijedi i pričesti.

Druge nedjelje, 5. veljače (prve u veljači) proslavlja se kao Dan života. Za taj Dan biskup Valter Župan kao predsjednik vijeća za obitelj pri HBK- e uputio je posebnu poruku pod naslovom „Dijete je osoba i dar“ Čitavi ovaj tjedan posebno na večernjim sv. Misama molit ćemo za naše obitelji i za djecu da ih njihovi roditelji prime s puno ljubavi i poštovanja u njihovom ljudskom dostojanstvu, da roditelji niti bilo tko drugi ne pristupa daru života po svojoj samovolji i svojoj računici već po Božjoj volji i po zakonu Božje ljubavi. Da roditelji budu otvoreni životu.

U petak, 10. veljače slavi se spomendan Bl. Alojzija Stepinca.
Taj dan je svečana misa u Zagrebačkoj katedrali u 19 sati. Redovito smo iz Otočca polazili na tu svečanost. Prošle dvije godine to nije bilo jer se s tih dana bilo na hodočašću u Rimu (2010.), a prošle godine bilo je hodočašće u Svetu zemlju. Ove godine organiziramo tako da bi se ujedno pohodilo svetište Majke Božje u Remetama, crkvu/Bl. DJ. Marije/ sv. Mati slobode na Jarunu ili što drugo.
Polaziit ćemo iz Otočca u 13 sati. Cijena povratne karte je 100 kn.

Molimo da oni koji kane poći na ovo kratko ali lijepo i svečano hodočaašće u čast Bl. ALojzija Stepinca da se nastoje javiti do iduće nedjelje, 5. veljače o. g.

Brojač posjete:
294078
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016