ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika
Danas 11.veljače blagdan je Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika. Euharistijsko misno slavlje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić župnik i generalni vikar biskupije uz asistenciju don Anđelka Kaćunka.

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače. Ustanovio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine, ne bi li potaknuo sve ljude različitih vjeroispovijesti da promisle o svojim mogućnostima u brizi i njezi oboljelih. Namjera je i zahvaliti svima koji skrbe o bolesnicima - zdravstvenim, socijalnim, vjerskim i mnogim drugim djelatnicima i volonterima koji su u središte svoga djelovanja stavili bolesnika i njegove potrebe. Dan bolesnika ne bi trebao biti samo dan posjete bolesnika, starih i nemoćnih osoba i bolesne djece, već dan kada bi svi bar nakratko podigli u sebi svijest, dan koji pokreće ljude u izgradnji bolje, sigurnije i humanije zajednice.

Danas poslije podne u 16 sati u Domu za starije i nemoće biti se prigoda za ispovjed i sveta Misa, te na današnji dan svećenik bolesnim osobama daje bolesničko pomazanje.
Brojač posjete:
265714
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016