ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Župni oglasi kroz tjedan
Danas 19.veljače je posljednje nedjelja prije početka korizme.
Iduće srijede je pepelnica ili čista srijeda, s kojom započinje vrijeme korizme. Ovaj dan zovemo pepelnicom jer se na taj dan u znak pokore – početka korizme vrši obred pepeljenja. Tako ćemo i mi na Pepelnicu imati dvije sv. Mise i to u 9 prije podne i 18 sati navečer. Pod misama bit će obred pepeljanja. Molimo sve da nastoji doći na ovaj svečani početak korizme. U srijedu je i zapovijedani post i nemrs. Oni koji sunavršili 14 godina dužni su nemrsiti – tj. ne jesti meso, a oni koji su navršili 21 godinu duddžni su postiti.

U tijeku korizme petkom i nedjeljom prije sv. Misa bit će pobožnost križnoga puta. Kad bude ljepše vrijeme, nastojat će se ići i na Forticu obavljati križni put.

U nedjelju je prva korizmena nedjelja. Počinju i korizmena hodočašća po pojedinim dekanatima u našoj biskupiji. II. korizmena nedjelja određena je za župe Otočkog dekanata. Ove godine ta hodočašća neće biti u Gospić nego na Udbinu, u crkvu hrvatskih mučenika.

Zato najavljujem: II. korizmene nedjelje, 4. ožujka o. g. u 14 sati polazit će se ovdje ispred crkve na korimeno hodočašće na Udbinu. Na hodočašće će poći krizmanici, a posebno pozivamo i to je osobita prilika da na Udbinu pođu roditelji naših krizmanika i prvopričesnika. Oni roditelji koji će poći a da idu i njihov krizmanik ili prvopričesnik nećemo za krizmanike i prvopričesnike u tom slučaju naplaćivati. Cijena povratne karte bit će 60 kn. Naši pjevači će predvoditi pjevanje. U tom vidu molimo da se pripreme. Ova će biti zanto prikladnije jer će misa biti u crkvi, a na otvorenom kako to bude kod proslave Dana hrv. mučenika.

Nadamo se da je zima s niskim temperaturama iza nas. Pozivamo sve, osobito naše vjeroučenike svih razreda da redovito dolaze na nedjeljne sv. Mise, te vjeronaučne susrete nakon mise.

Od idućeg utorka pa nadalje imat ćemo Biblijsko večer s početkom u 19 sati – na koje posebno pozivamo supružnike – roditelje. Početak nastojat ćemo u užem krugu razgovarati o vjerskim temama povezanim s našim prilikama i životom. Takvi susreti se danas održavaju u svim aktivnijim župama širom naše domovine.Brojač posjete:
294013
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016