ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Održan biskupijski susret djelatnika u domovima za stare i nemoćne
U subotu 25. veljače održan je u Otočcu u Domu za starije i nemoćne biskupijski susret djelatnika u domovima za starije i nemoćne s područja Gospićko-senjske biskupije.

Domaćin susretu bio je župnik Otočca i generalni vikar Gospićko-senjske biskupije mons. mr. Tomislav Šporčić. On je istaknuo da je to peti takav susret i da je palijativna skrb za ljude treće životne dobi sve izraženija zbog promijenjenih odnosa u društvu i tradicionalnoj obitelji. Sudionike je pozdravila i ravnateljica doma Ivana Krpan nakon čega je poslije uvodne molitve Trećeg časa predavanje na temu „Promicanje dostojanstva i poslanja osoba u starosti i nemoći" održala s. Blanka Vrdoljak.

Ona je na temelju dugogodišnjeg djelovanja i rada u ustanovama zdravstva i socijalne skrbi, u kojima veliko iskustvo imaju redovnice iz reda Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog" kojoj i sama pripada, prenijela bogato životno iskustvo potkrijepljeno duhovnošću ali i znanstvenim pokazateljima. Djelatnici u socijalnoj skrbi za osobe treće i četvrte životne dobi imaju poziv u službi života a najbolji lijek za njihove štićenike je druga osoba. U radu s takvim osobama važno je stručno usavršavanje ali još više duhovna obnova samih djelatnika, istaknula je s. Blanka. U kasnijoj raspravi bilo je riječi o skrbi za štićenike koji su psihički bolesni u čemu je velika mogućnost volontiranja, na što govore iskustva sa zapada, ponajviše Italije. Isticana je i problematika odnosa osoba u domovima i bolesničkog pomazanja u čemu ima otpora jer ljudi teško shvaćaju pravi značaj tog sakramenta, kao da je namijenjen samo umirućima.
Brojač posjete:
265760
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016