ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Nedjelja solidarnosti i zajedništva s Crkvom u BiH
Korizma nam svake godine daje jedinstvenu priliku da dublje razmišljamo o smislu i vrijednosti svojega kršćanskog života. Tijekom tog vremena poziva nas da uz molitvu i duhovnu obnovu budemo milosrdniji prema drugima, čineći konkretna djela ljubavi i dijeleći svoja dobra s potrebnima.

I ove godine, šesti put za redom, Hrvatski Caritas između druge i treće korizmene nedjelje, od 5. do 11. ožujka, pokreće akciju Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Ove godine akcija se provodi uz slogan: «Doista, gdje vam je blago, ondje će vam i srce biti.» (Lk 12,34)

Svrha korizmene akcije je prikupiti konkretnu novčanu pomoć, ali i poticati vjernike i ljude dobre volje na međusobno pomaganje, njegovanje dobrih odnosa, ostvarivanje zajedništva u susretima te molitvu za potrebite.

Tako je danas u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu pod svetim misama u 9, 11 i 18 sati sva prikupljena milostinja - milodari idu za Crkvu u BiH.

Središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

U svojoj propovjedi župnik je kazao kako nas danas Crkva upozorava na deset Božjih zapovjedi. Kako bi svijet bio drugačiji kada bi se ljudi tako ponašali. Danas je nepopularno slušati, morati, trebati....Jer doista tako je ograničen prostor slobodi. Mnogi su se odrekli Boga i priklonili se krivim Bogovima. Bog narod izvodi na slobodu, da ne robuju lažnim Bogovima. Najveći rob je čovjek sam sebe. Nekom je rob priča, televizija, internet, neučenje, lijenčarenje to je veliko robstvo, a čovjek se toga nemože osloboditi.Danas vlada uspjeh, a što je uvjet da bez Božjega zakona nema uspjeha. Gdje se krši volja Božja, dali ćemo s tim biti sretni ? Iskustva najbolje potvrđuju da se svi zakoni mogu izigrati. Živimo kršćanski, Bog nam je dao putokaz. Nemojmoi se s Bogom igrati - zaključio je mons.Šporčić.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama.

Brojač posjete:
267133
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016