ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Blagdan Blagovijesti na Poljicima
Danas, 26. ožujka o.g. povodom blagdana Navještenja Gospodinova ili Blagovijesti Sv. Misu u crkvi Bl. Dj. Marije u Poljicima služio je župnik mons. Tomislav Šporčić.

Na misi je veći broj vjernika bio iz samog nasljelja Poljice te nešto manje iz Gornjjeg Grada. Prije sv. Misa bila je i pobožnost križnog puta kojeg su predvodili sami vjernici zajedno s časnom sestrom Krešimirom.

Župnik je propovijedao prema predloženom razmišljanju u časopisu "Služba riječi" br. 267/ 2012, a radi se o čovjekovom dostojanstvu. To dostojanstvo prije svega očituje se u tome što nam je Bog po Isusu Kristu i njegovom otkupljenju povratio po stvaranju darovano dostojanstvo. Uzdignuti smo na dostojanstvo djece i sinova Božjih. Naš život već od samog začeća obdaren je besmrtnom dušom, te svaki čovjek ima pravo na život i dostojanstvo. Zato dok s jedne strane govorimo o potrebi zaštite začeće djece, istodobno je potrebno u svoje molitve uključiti i one obitelji koje se boje života i koje zaziru od rađanja. Da bi se odlučili na bar jedno dijete više i to prvenstveno zato jer je život sam po sebi vrijednost, a brojna obitelj blagoslov.

Djevica iz Nazareta nam pokazuje pravi primjer žene koja je svjesna svoga dostojanstva. Žena koja je osoba i subjekt. Osoba koja uspostavlja odnose. Odnos s Bogom, odnos sa sobom, odnos s drugim čovjekom i odnos sa životom. Poglavito sa životom koji se razvija pod njenim srcem.
Brojač posjete:
291358
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016