ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Bogoslužja od Cvjetnice do Uskrsa
● U petak, 30. ožujka u 17,00 s. – Pokorničko bogoslužje i ispovijedanje za odrasle (ispovijedaju svećenici Otočkog dekanata).

● U subotu, 31. ožujka u 8,30 – Pokorničko bogoslužje i ispovijedanje za vjeroučenike Osnovne i Srednje škole. Ispovijeda veći broj svećenika.

CVJETNICA: u 9,00 sati. – Blagoslov grančica kod križa ispred crkve, kratka procesija i sv. misa uz čitanje Muke Isusove iz Evanđelja po Marku. Pjevanje predvodi Mali
zbor pod vodstvom Gabrijele Degoricija.
- 11,00 sati. – Blagoslov grančica kod križa ispred crkve procesija po Gradskom parku i uz glavnu prometnicu do ulaza u crkvu. Slijedi sv. misa s čitanjem Muke Isusove iz Evanđelja po Marku. Pjevanje predvodi Veliki zbor pod vodstvom prof. Branke Bernardi.
- 18,30 sati. - sv. misa uz skraćeno čitanje Muke Isusove.
Pjevanje predvodi zbor mladih Trinitas pod vodstvom Anamarije Jurković.

Vel. ponedjeljak, utorak i srijeda: sv. mise u 18,30 sati. Od 17,30 s. prigoda je za sv. ispovijed.

U ponedjeljak i utorak od 9,00 do 12,00 s. svećenici će pohoditi stare i nemoćne u njihovim kućama.

U SRIJEDU u našoj Gospićkoj katedrali služi se svečana sv. Misa pod kojom je posveta Katekumenskog ulja (za krštenje i krizmu) i ulja za sakramenat bolesničkog pomazanja. Pod tom misom naši svćenici obnavljaju pred biskupom svoja obećanja koja su dali na svećeničkom ređenju. Na ovoj misi se također predaju darovi prikupljeni u tijeku korizme pod vidom pomaganja siromasima te pomaganja djelovanje razih biskupijskih ustanova (Katehetskog ureda, obiteljskog i drugih) te pomoć siromašnim župama za obnovu crkvenih objekata. Ta akcija se provodi pod nazivom „Mesereor“. Molimo one koji se u ovu akciju mogu uključiti svojim prilogom neka to učine do utorka navečer, kako bi se u srijedu i njihov prilog zbrio onima koji su već dali.

VEL. ČETVRTAK: u 18,30 s. MISA VEČERE GOSPODINE.
Pod tom misom je i obred pranja nogu – molimo muške članove župnog pastoralnog vijeća i druge suradnike da budu pripremni na sudjelovanje u ovom obredu. Nakon sv. Mise je euharistijsko klanjanje. Zato neće u srijedu biti ova pobožnost.

NAKON MISE EUHARISTIJSKO KLANJANJE – na misu su posebno pozvani, ministranti, čitači, pjevači, članovi Župnog pastoralnog vijeća. Na prikazanje, vjeroučenici će predati svoje darove za siromahe, skupljene tijekom korizme.
Od 10,00 do 11,00 sati i od 16,00 do 17,00 s. prigoda je za sv. ispovijed.

VEL. PETAK: u 17,00 s. – POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA na Fortici i nakon toga u 18,00 s. u župnoj crkvi OBREDI VELIKOG PETKA. Koji ne mogu sudjelovati na jednoj i drugoj pobožnosti, neka dođu na obrede u župnoj crkvi.
Prigoda za sv. ispovijed je od 10,00 do 11,00 i od 15,00 do 16,00 sati.

VEL. SUBOTA: TIJEKOM DANA U CRKVI JE SABRANOST I TIŠINA.
MOLIMO SE OSOBNO KOD ISUSOVA GROBA. Od 10,00 do 11,00 i od 16,00 do 18,00 sati prigoda je za sv. ispovijed.

- 21,30 s. - SVEČANO VAZMENO BDIJENJE (počinje pred crkvom).
NA KRAJU BOGOSLUŽJA BDIJENJA BLAGOSLOV USKRSNIH JELA.
Ovogodišnji kandidati za Prvu pričest i za sv. Potvrdu–Krizmu imaju obvezu udjelovati na svim obredima sv. Trodnevlja.

USKRS: SV. MISE u 9.00, 11.00 i 18.30 sati.
MISU U 11,00 s. PRENOSI HRVATSKI RADIO OTOČAC.
Brojač posjete:
294110
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016