ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Crkva se danas spominje puta uskrsnulog Isusa u Emanus
Danas na uskrsni ponedjeljak euharistiju u 11 sati, u župnoj crkvi predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić župnik i generalni vikar biskupije.

U svojim razmišljanjima župnik je kazao da je danas kršćanska svetkovina koja se slavi dan nakon Uskrsa. Crkva se danas spominje puta uskrsnulog Isusa u Emaus s dvojicom učenika.Naime, nakon uskrsnuća učenici su Isusa sreli na putu iz Jeruzalema u obližnji Emaus, gdje su ga prepoznali po lomljenju kruha.

Uskrsli Krist je Bog koji se potpuno darovao čovjeku, Bog koji se snizio na razinu čovjeka, Bog koji traži slobodnog čovjeka, Bog koji zove i nudi blizinu i pomoć, On je živi «Bog s nama». I valja nam to jednom zauvijek shvatiti, potrebno ga je «prepoznati» i doživjeti «prelazak». Za Isusa Krista, Božjeg Sina, bio je to prelazak iz smrti u život. Za nas kršćane Uskrs znači prelazak od zla na dobro, od pogreške na istinu, od opstojnosti bez Boga na opstojnost s Bogom, od života u grijehu na život u milosti s Bogom koji je vječno i Najveće dobro. To je opredjeljenje za život u ljubavi i darivanju, i to iz dana u dan, bez praznika, pa sve do onog blaženog časa kada ćemo ući u vječnu domovinu i gledati Boga «licem u lice», «onakvim kakav jest».

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor a za orguljama bila je s.Krešimira Vuleta.
Brojač posjete:
265697
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016