ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Vjenčanje Ivice i Ljubice
Danas, 14. travnja u župnoj crkvi u Otočcu pod svečanom sv. Misom sklopili su sakramenat ženidbe zaručnik Ivica Mudrovčić iz Otočca i Ljubica Nekić iz Crnog Kala.

Župnik mons. Tomislav Šporčić je u prigodnoj homiliji na temelju pročitanog I. čitanja iz poslanice Sv. Pavla apostola Korinćnima (hvlaospjev ljubavi) istaknuo kako je ljubav zahtjevna. To na svoj način sv. Pavao ističe u čitavom tekstu hvalospjeva ljubavi. Za sve što je veliko i vrijedno ne postizava se bez žrtve i odricanja. Ljubav je dobro za nas i našeg bližnjeg. Ljubav je dobro koje se prelijeva na druge., ali zahvaća svojom dobrotom te unosi u svijet kvalitetu od koje se može živjeti, koja životu daje svjetlo i radost. Sebičnost je suprotnost ljubavi. Ako se sebičnost udruži onda je tim veća i opasnija. Opasno je kad supružnici dogovorno životu kažu ne.Nije li to zatvaranje pred pravom ljubavlju.

Čestitamo našim mladencima. Neka svoje zajedništvo grade čitavog života na božanskoj ljubavi koju im je Riječ Božja na kod ove svečanosti vjenčanja navijestila. Neka ona učvršćuje njihove zajedničke korake do konca života.
Brojač posjete:
43020
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016